ביסקוטי שוקולד שקדים

ביסקוטי, העוגיה האיטלקיה הקשה, הולכת מצויין עם קפה, או כל משקה חם אחר שקצת מסייע לרכך אותה..זו אינה העוגיה המועדפת על כולם, אבל מעריצי ביסקוטי, יסכימו כי ביסקוטי שוקולד שקדים, או אחד מהמוצלחים שבהם. אנו מצרפים כאן מתכון מתוך חדוות האפיה. המתכון מספיק ל-20 עד 24 ביסקוטים

מתכון ביסקוטי שוקולד שקדים – המצרכים הדרושים

  • 3/4 כוס (110 גרם) שקדים קלופים שלמים
  •  2/3 כוס (135 גרם) סוכר לבן
  •  2 ביצים גדולות
  •  כפית תמצית וניל
  •  כפית אבקת אפייה
  •  1/4 כפית מלח
  •  1 ו-3/4 כוסות (230 גרם) קמח
  •  2/3 כוס  (110 גרם) שוקולד מריר, קצוץ לקוביות בגודל נגיסה (ניתן להשתמש בשוקולד צ'יפס)

ביסקוטי שוקולד שקדים – אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • קולים את השקדים במשך 8-10 דקות או עד להשחמה קלה וריחנית. ממתינים להתקררות, מקצצים ומניחים בצד.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בקערת המערבל החשמלי (או במיקסר יד), מערבבים את הסוכר והביצים במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם עבה, בהיר ורך (כ-5 דקות) ואז מוסיפים גם את הוניל.
  • בקערה נפרדת, לערבב יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • מוסיפים את התערובת לקערת המערבל וממשיכים לערבב יחד עד לשילוב מלא.
  • מוסיפים את השקדים והשוקולד הקצוץ לעיסה ומקפלים יחד בזהירות.
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומגלגלים לצורת מלבן אובאלי – כ-30 ס"מ על 10 ס"מ.
  • מניחים את הבצק על התבנית ואופים כ-25 דקות או עד שמתקשה. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כ-10 דקות.
  • מורידים  את חום התנור ל-165 מעלות. מעבירים את הבצק לקרש חיתוך וחותכים פרוסות בעובי של כס"מ עד 1.5 ס"מ – בצורת ביסקוטי.
  • מניחים את הביסקוטים על תבנית האפייה. אופים כ 8-10 דקות. הופכים את הפרוסות ואופים במשך 8-10 דקות נוספות או עד להזהבה.
  • מוציאים מהתנור ומצננים.ולתת מג
  • ניתן לשמור זמן רב בכלי אטום.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים