טירמיסו מתכון קלאסי

טירמיסו הוא לא בדיוק עוגה, אבל הוא קינוח שאם נעשה נכון, יכול להיות מדהים ובכל מקר אפשר לטעון על טירמיסו שהוא סוג של עוגת ביסקוויטים ללא אפיה, שכן הבסיס של הקינוח האיטלקי הקלאסי, הוא עוגיות בישקוטים, שעליהן עומדים יתר החומרים. אנו מצרפים כאן מתכון קלאסי איטלקי מסורתי של סוניה פרונקי שכתבה ספר על בישול איטלקי.

טירמיסו מתכון קלאסי – החומרים

  • 250 גרם של עוגיות בישקוטים
  • 6 ביצים
  • כוס אספרסו
  • 10 כפות סוכר
  • 2 וחצי כוסות של גבינת מסקרפונה
  • אבקת קקאו

טירמיסו מתכון קלאסי – אופן ההכנה

  • יש להפריד את הביצים ולשפוך לקערה את החלמונים יחד עם מחצית מהסוכר ולערבב היטב
  • מוסיפים לקערה את גבינת המסקרפונה וממשיכים לערבב
  • את החלבונים מערבבים בנפרד עם יתרת הסוכר, עד לקבלת קרם
  • מאחדים את 2 התערובות לקערה אחת ומערבבים בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה
  • נותנים לעיסה לנוח מעט
  • בתבנית זכוכית מניחים את הבישקוטים: לפני ההנחה טובלים כל ביסקוט באספרסו (ניתן לדלל את האספרסו במים או להמתיק, לפי הטעם) ובונים את הבסיס
  • מעל הבישקוטים מורחים את עיסת הגבינה בנדיבות
  • לאחר כיסוי הבישקוטים, מפזרים מעל אבקת קקאו ועוברים לשכבה השניה – באופן זהה לראשונה: מניחים בישטוקים טבולים ומעל את יתרת תערובת הגבינה
  • במידה והנחתם את הבישקוטים בצורה אנכית בתבנית, בשכבה השניה הניחו אופקית – בשיטת שתי וערב, כדי להבטיח יציבות
  • מפזרים שוב אבקת קקאו ומכניסים למקרר לשעתיים עד שלוש ומגישים

תגובה אחת

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים