מלאכים מרוקאים – מתכון עוגיות קורבייה

עוגיות קורבייה הן מתכון עוגיות מרוקאיות לא מסובך, אבל טעים מאוד. אנחנו מציגים כאן מתכון שנשלח על ידי גולש. נשמח לשמוע את דעתכם

עוגיות קורבייה -מלאכים מרוקאים – הרכיבים

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם מרגרינה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית ברנדי
  • 100 גרם שקדים מולבנים קצוצים
  • ½ 3 כוסות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לעיטור: 100 גרם שקדים מולבנים שלמים
  • אבקת סוכר

עוגיות קורבייה – אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום מירבי (250°).
  • שמים בקערת המערבל את החמאה, המרגרינה, הסוכר וסוכר הווניל ומערבלים 10-15 דקות, לתערובת קלילה וקצפית.
  • מוסיפים את הברנדי והשקדים, מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומוסיפים את הקמח.
  • אוספים את הבצק ביד, ובעדינות רבה מאחים אותו לכדור גדול (אפשר להוסיף מעט קמח אם הבצק דביק מדי).
  • מאחר ואי אפשר לרדד את הבצק, נוטלים ממנו פיסות קטנות ומגלגלים לכדור, בין כפות הידיים. תוחבים בכל כדור שקד מולבן, לעיטור. עורכים את העוגיות בתבנית שטוחה משומנת.
  • מנמיכים את חום התנור לבינוני (180°) ואופים את העוגיות 5-10 דקות. העוגיות שומרות על גונן הלבן גם כשהן אפויות, ואין מניחים להן להשחים.
  • מעבירים בעדינות, אחת אחת, לקופסה אטומה, וזורים מעל אבקת סוכר.

 

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים