מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

מתכון עוגת ספוג יפנית

בחיפושנו ברחבי המרשתת אחר עוגת ספוג וניל פשוטה, מצאנו מתכון עם טוויסט – עוגת ספוג בסגנון יפני, מתוך האתר החביב japanesecooking101.com של נוריקו ויוקו, 2 נשים יפניות שמתגוררות בשנים האחרונות בקליפורניה. לא ניסינו, אבל הסרטון משכנע שמצאנו עוגה יפנית, שכמו שמבטיחות האופות, היא אכן קלילה ואוורירית.

הסוד, של אותה עוגה יפנית המוצעת לכם כאן, לפי האופות, הוא בהיעדר אבקת אפיה, במידות מדוייקות ובביצים: טריפה חזקה של הביצים עד לקבלת עיסה מעובה, ומצד שני, הקפדה שלא להגזים בעירבוב ולדאוג שלא יהיו בועות בתערובת. לא ברור לנו אם עוגת ספוג יפנית מרגישה שונה מעוגת ספוג ממקור אחר, אבל נשמח לקבל פידבק.

עוגת ספוג וניל יפנית – החומרים

  • 20 גרם חמאה
  • כף חלב
  • 90 גרם קמח לאפיה
  • 3 ביצים
  • 90 גרם סוכר
  • כפית תמצית וניל

עוגה יפנית – אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, לפחות 20 דקות מראש.
  2. מרפדים תבנית בקוטר 7 אינץ' – כ-18 ס"מ, בנייר אפיה בתחתית ובדפנות.
  3. מכניסים למיקרוגל קערה עם החמאה והחלב ומחממים עד להמסת החמאה.
  4. בקערה אחרת, מנפים את קמח העוגה פעמיים ומניחים בצד.
  5. בקערת מיקסר עמדה מוסיפים ביצים וסוכר. מניחים את הקערה בתוך סיר עם מים ומחממים על אש קטנה.ממשיכים להקציף את תערובת הביצה בקערה, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  6. לאחר ההמסה, מעבירים את הקערה למיקסר וממשיכים להקציף עד שמקבלים תערובת יציבה מאוד (מומלץ לראות כיצד התהליך מתבצע בסרטון בתחתית העמוד). מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים לערבב.
  7. כעת מוסיפים לתערובת את הקמח המנופה ב-3 חלקים. מקפלים בשליש הראשון של הקמח ביד עם מרית (לא במיקסר). לאחר שהקמח משולב, מוסיפים את החלק השני באותה הצורה ושוב את החלק השלישי.
  8. מוסיפים את תערובת החמאה והחלב ושוב, מקפלים עם המרית.
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 20-25 דקות.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים להתקרר למשך 15 דקות לפני שמוציאים מהתבנית. אם בצעתם את כל ההוראות במדויק (ואנחנו מניחים כמובן שכך עשיתם) כנראה שאתם בעליה הגאים של עוגה יפנית מיוחדת – ליתר דיוק עוגת ספוג יפנית בטעם וניל. בתיאבון.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *