שבקייה מתכון מנצח – מתכון שבקיה מרוקאית מתכון לא רק למימונה

שבקייה מתכון מנצח – יסכים כל מי שטעם את העוגיות במימונה. מתכון שבקיה מוצלח ינפיק עוגיות חומות, מתוקות, עסיסיות ואווריריות. קבלו כאן עבור שבקיה מתכון מוצלח במיוחד, מתוך האתר moroccafood.about.com . עוגיות נפלאות שאפשר לאכול בכל ימי השנה כמובן וגם לאורך בתור עוגיות למימונה.

מתכון לשבקיה – שבקיה מתכון – המצרכים

  •  1/2 ק"ג קמח (כ -4 כוסות), אפשר להוסיף לפי הצורך
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  •  1/2 כפית מלח
  •  200 גרם שומשום קלוי
  •  כפית וחצי אניס
  •  1/2 כפית חוטי זעפרן, מפורר
  •  1/8 כפית צבע מאכל צהוב (או 1/2 כפית כורכום)
  •  1 ביצה גדולה
  •  רבע כוס חמאה מומסת
  •  1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ
  •  1/4 כוס מים
  • כפית שמרים מומסת ברבע כוס מים חמים
שבקייה מתכון מנצח - שבקיה מתכון מרוקאי קלאסי

מתכון עוגיות שבקייה למימונה – שבקיה מרוקאית מעולה

שבקייה מתכון מנצח – ציפוי

חלק חשוב של מתכון לשבקייה, הוא כמובן הציפוי, עתיר הטעם והקלוריות..

  • קילו דבש
    • 2 כפות מים פרח כתום
    • 1 שמן צמחי 1/2 ליטר, לטיגון
    • 1/2 כוס שומשום קלוי לקישוט

 

מתכון לשבקייה – אופן ההכנה

כדי להכין שבקייה מתכון מנצח – מבעוד מועד: מנקים את השומשום כדי להסיר כל פסולת, מורחים את הגרגרים על תבנית אפייה וקולים בתנור בחום שלך 200 מעלות צלזיוס, במשך 10 עד 15 דקות. מאפשרים  להם להתקרר היטב, ולאחר מכן מאחסנים בכלי אטום עד לשימוש.

מתכון שבקייה מרוקאית – הבצק:

כשמכינים שבקיה מתכון טוב מחייב מתן תשומת לב לבצק. הנה השלבים להכנת בצק מושלם.

  1. טוחנים את השומשום הקלוי במעבד מזון עד שהוא הופך אבקתי.
  2. מערבבים את השומשום עם הקמח ויתר החוומרים היבשים בתוך קערה גדולה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עם הידיים כדי ליצור בצק. אפשר להוסיף עוד קמח במידת הצורך כדי להשיג בצק חזק אבל גמיש.
  3. לשים את הבצק ביד במשך שבע עד שמונה דקות או במיקסר עם וו לישה במשך ארבעה עד חמש דקות. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מגלגלים כל חלק לעיגול, עוטפים אותו בשקית ניילון, ונותנים לו לנוח במשך 10 עד 15 דקות.
  4. לוקחים את החלק הראשון, מרדדים אותו לעובי של פיסה דקה של קרטון. כדאי לקמח קלות את משטח העבודה.
  5. חותכים את החלק הראשון למלבנים בערך בגודל של כף יד , ואז לאורך כל מלבן חותכים ארבע שורות במרווחים שווים. קיצוצים אלה צריכים להיות כמעט לאורך של המלבן, אבל לא חותכים את שולי הבצק. מסיימים עם חלק אחד, וממשיכים לאחרים.

כשמסיימים לחתוך, עוברים לקיפול:

שבקיה מרוקאית מתכון: השלב האחרון בהכנת מתכון לשבקייה

  1. לוקחים מלבן, משחילים את האצבע האמצעית של יד ימין דרך רצועות מתחלפות של בצק, כך שהמלבן למעשה תלוי על האצבע
  2. עם יד שמאל צובטים יחד את פינות החיצוניות של הבצק אשר אופפים את קצה האצבע.
  3. תוך כדי לחיצה על הפינות הצבוטות עם יד שמאל, לאפשר את פסי הבצק להחליק מהאצבע תוך כדי שמסובבים אותם בעדינויות מבפנים החוצה סביב החלק צבט. בעדינות צובטים את הפינות הנגדיות לאחר שהבצק סובב  כך שנוצרת צורת פרח מוארך.
  4. מניחים את הדף המקופל של הבצק על תבנית אפייה או מגש. חוזרים על הפעולה עם המלבנים והנותרים של הבצק.
    מכסים את מגשי בצק מקופלים במגבת עד לטיגון
  5. .מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית. במקביל, מחממים את הדבש בסיר גדול. כאשר הדבש מקציף אבל לא מבעבע, מוסיפים את המים ומכבים את האש.
  6. כשהשמן חם, מטגנים את השבקייה, בערך 10 דקות, עד לקבלת צבע חום. אם השמן חם מדי, השבקייה יתבע במהירות, אבל לא תתבשלו בפנים.
  7. כאשר השבקייה מקבלת את הגוון הזהוב, מעבירים אותה מהשמן בעזרת כף או מסננת מחוררת ישירות לסיר הדבש. בעדינות דוחפים אותה למטה ומאפשרים לה לספוג את הדבש במשך 5 עד 7 דקות. מוציאים וממשיכים עם השבקייה הבאה
  8. לאחר ההשרייה, מסירים את השבקייה מהדבש בעזרת מסנן, ומאפשרים לה לנקז לכמה דקות.
  9. בעדינות מעבירים אותה למגש גדול, ומפזרים שומשום. כל שבקייה שיוצאת מהשרייה מתווספת למגדל שנבנה על המגש.

*** אם נשארות שבקיות שלא נאכלו, ניתן לאחסן אותן בכלי אטום לאחסון. הם ישמרו בטמפרטורת חדר למשך חודש או יותר

Sending
User Review
0 (0 votes)

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים