מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

שבקייה מתכון מנצח – עוגיות חומות, מתוקות, עסיסיות ואווריריות

מתכון לשבקייה – המתכון המזוהה ביותר עם חגיגת המימונה. אם גם אתם לא עומדים בעוגיות המרוקאיות המקסימות האלה קבלו שבקייה מתכון מנצח מתוך האתר moroccafood.about.com וקבלו עוגיות שהן חומות, מתוקות, עסיסיות ואווריריות

מתכון לשבקייה מתכון מנצח – המצרכים

  •  1/2 ק"ג קמח (כ -4 כוסות), אפשר להוסיף לפי הצורך
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  •  1/2 כפית מלח
  •  200 גרם שומשום קלוי
  •  כפית וחצי אניס
  •  1/2 כפית חוטי זעפרן, מפורר
  •  1/8 כפית צבע מאכל צהוב (או 1/2 כפית כורכום)
  •  1 ביצה גדולה
  •  רבע כוס חמאה מומסת
  •  1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ
  •  1/4 כוס מים
  • כפית שמרים מומסת ברבע כוס מים חמים
שבקיה מתכון מנצח - מתכון לשבקייה למימונה
מתכון עוגיות שבקייה למימונה

מתכון לשבקייה – ציפוי

  • קילו דבש
    • 2 כפות מים פרח כתום
    • 1 שמן צמחי 1/2 ליטר, לטיגון
    • 1/2 כוס שומשום קלוי לקישוט

 

מתכון לשבקיה – אופן ההכנה

כדי להכין שבקייה מתכון מנצח – מבעוד מועד: מנקים את השומשום כדי להסיר כל פסולת, מורחים את הגרגרים על תבנית אפייה וקולים בתנור בחום שלך 200 מעלות צלזיוס, במשך 10 עד 15 דקות. מאפשרים  להם להתקרר היטב, ולאחר מכן מאחסנים בכלי אטום עד לשימוש.

ועכשיו לבצק:

מתכון לשבקיה מחייב מתן תשומת לב לבצק. הנה השלבים להכנת בצק מושלם.

  1. טוחנים את השומשום הקלוי במעבד מזון עד שהוא הופך אבקתי.
  2. מערבבים את השומשום עם הקמח ויתר החוומרים היבשים בתוך קערה גדולה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עם הידיים כדי ליצור בצק. אפשר להוסיף עוד קמח במידת הצורך כדי להשיג בצק חזק אבל גמיש.
  3. לשים את הבצק ביד במשך שבע עד שמונה דקות או במיקסר עם וו לישה במשך ארבעה עד חמש דקות. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מגלגלים כל חלק לעיגול, עוטפים אותו בשקית ניילון, ונותנים לו לנוח במשך 10 עד 15 דקות.
  4. לוקחים את החלק הראשון, מרדדים אותו לעובי של פיסה דקה של קרטון. כדאי לקמח קלות את משטח העבודה.
  5. חותכים את החלק הראשון למלבנים בערך בגודל של כף יד , ואז לאורך כל מלבן חותכים ארבע שורות במרווחים שווים. קיצוצים אלה צריכים להיות כמעט לאורך של המלבן, אבל לא חותכים את שולי הבצק. מסיימים עם חלק אחד, וממשיכים לאחרים.

כשמסיימים לחתוך, עוברים לקיפול:

שלב אחרון בהכנת מתכון לשבקייה

  1. לוקחים מלבן, משחילים את האצבע האמצעית של יד ימין דרך רצועות מתחלפות של בצק, כך שהמלבן למעשה תלוי על האצבע
  2. עם יד שמאל צובטים יחד את פינות החיצוניות של הבצק אשר אופפים את קצה האצבע.
  3. תוך כדי לחיצה על הפינות הצבוטות עם יד שמאל, לאפשר את פסי הבצק להחליק מהאצבע תוך כדי שמסובבים אותם בעדינויות מבפנים החוצה סביב החלק צבט. בעדינות צובטים את הפינות הנגדיות לאחר שהבצק סובב  כך שנוצרת צורת פרח מוארך.
  4. מניחים את הדף המקופל של הבצק על תבנית אפייה או מגש. חוזרים על הפעולה עם המלבנים והנותרים של הבצק.
    מכסים את מגשי בצק מקופלים במגבת עד לטיגון
  5. .מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית. במקביל, מחממים את הדבש בסיר גדול. כאשר הדבש מקציף אבל לא מבעבע, מוסיפים את המים ומכבים את האש.
  6. כשהשמן חם, מטגנים את השבקייה, בערך 10 דקות, עד לקבלת צבע חום. אם השמן חם מדי, השבקייה יתבע במהירות, אבל לא תתבשלו בפנים.
  7. כאשר השבקייה מקבלת את הגוון הזהוב, מעבירים אותה מהשמן בעזרת כף או מסננת מחוררת ישירות לסיר הדבש. בעדינות דוחפים אותה למטה ומאפשרים לה לספוג את הדבש במשך 5 עד 7 דקות. מוציאים וממשיכים עם השבקייה הבאה
  8. לאחר ההשרייה, מסירים את השבקייה מהדבש בעזרת מסנן, ומאפשרים לה לנקז לכמה דקות.
  9. בעדינות מעבירים אותה למגש גדול, ומפזרים שומשום. כל שבקייה שיוצאת מהשרייה מתווספת למגדל שנבנה על המגש.

*** אם נשארות שבקיות שלא נאכלו, ניתן לאחסן אותן בכלי אטום לאחסון. הם ישמרו בטמפרטורת חדר למשך חודש או יותר

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *