מתכון עוגת גבינה לימון ללא אפיה

מתכון ביתי של עוגת גבינה ללא אפיה, עם לימון, מתוך הספר one pot chef. אחד המתכונים הקלים ביותר שתתקלו בהם.עוגת גבינה ללא אפיה היא אחד המתכונים הפופולריים – של עוגות ללא אפיה ובכלל. למרות שטרם הספיקונו לנסות, השף מספר שזו העוגה הסודית של אמו ונשבע שהיא מעולה.

כמות הצפיות והלייקים ביוטיוב של מתכון ספציפי זה, מרמזים שהוא דובר אמת – והמתכון המובא כאן מוצלח במיוחד. שימו לב – אם אתם חובבי פאי, אפשר להשתמש במתכון המובא כאן גם כבסיס לפאי לימון ללא אפיה, עם שינויים מתבקשים כמובן.

מתכון עוגת גבינה ללא אפיה

עוגת גבינה ללא אפיה. צילום מתוך הסרטון

עוגת גבינה עם לימון ללא אפיה – החומרים

  • 250 גרם חמאה
  • חבילת ביסקוויטים או עוגיות
  • 750 גרם גבינה – רצוי גבינת שמנת
  • 800 גרם חלק ממותק (בדומה לשפופרות או הפחיות)
  • חצי כוס מיץ לימון טרי

מתכון עוגת גבינה ללא אפיה – אופן ההכנה

  • מרסקים את העוגיות
  • ממסים את החמאה בסיר ולאחר ההמסה, שופכים את העוגיות המרוסקות.
  • מערבבים הכל יחד בסיר עד לקבלת עיסה "בוצית" או כהגדרת השף – חול רטוב.
  • שופכים את העיסה לתבנית ומשטחים אותה היטב – כך השלמנו את בסיס העוגה.
  • מניחים את התבנית עם המשטח במקרר ומתחילים בהכנת החלק העליון.
  • לקערת המיקסר שופכים את יתרת החומרים: 750 גרם של גבינת שמנת, החלב הממותק ומיץ הלימון.
  • מערבבים הכל כשתי דקות, עד לקבלת עיסה אחידה ודי סמיכה.
  • שופכים את העיסה לתבנית מעל הבסיס
  • כמו במרבית המקרים של עוגות ללא אפיה, מחזירים למקרר לשעתיים עד 3 ויש לכם עוגת גבינה עם לימון מוכנה להגשה
  • אם מעוניינים, אפשר להוסיף קישוטים – פירות. סירופ שוקולד וכו'.

 

 

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים