מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

מתכון עוגת גבינה, שוקולד לבן ופטל ללא אפיה

לחובבי עוגות הגבינה, לחובבי עוגות ללא אפיה וכמובן שגם למי שמחפש עוגה חגיגית לשבועות, זהו מתכון מעולה, באדיבות האתר המצויין homecookingadventure.com. מתחת למתכון, כרגיל, תמצאו סרטון מצויין. זמן ההכנה, לפי האתר, כ-25 דקות. הכמויות במתכון מתאימים לכ-10 מנות. בתאבון

עוגת גבינה, שוקולד לבן ופטל ללא אפיה – החומרים הדרושים

החומרים לבסיס העוגה

  • 7 עוגיות (200 גרם)
  • 4 כפות (60 גרם) חמאה, מומסת

החומרים לרוטב הפטל

  • 1 וחצי כוסות (150 גרם) פטל, טרי או קפוא
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • כף (15 מ"ל) מיץ לימון
  • כפית (2 גרם) קורנפלור

החומרים לעוגת הגבינה והשוקולד

  • 7 גרם (200 גרם) שוקולד לבן, חתיכות קטנות
  • 4 כפות (60 גרם) שמנת
  • 500 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

החומרים לגרידת הלימון

  • 2 כפיות (10 גרם) תמצית וניל
  • 1 כוס (240 גרם) קצפת (35% שומן), מקוררת

עוגת גבינה, שוקולד לבן ופטל ללא אפיה – הוראות הכנה

  1. מכינים את סירופ הפטל: בסיר קטן, מקציפים יחד סוכר, תירס ומיץ לימון. מוסיפים פטל ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד.מבשלים במשך 5 דקות.
  2. מסננים את הרוטב כדי להסיר זרעים ומניחים בצד כדי להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
  3. להכנת הבסיס:

    מניחים את העוגיות (בסרטון נעשה שימוש בעוגיות אוראו, ניתן להכין גם עם עוגיות אחרות), בתוך קערה של מעבד מזון ומעוכים עד לקבלת פירורים.

  4.  

    מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים אותה עד לקבלת עיסה שווה.

  5. לוחצים את התערובת לתוך תחתית של תבנית משומנת 8 אינץ '(20 ס"מ), באמצעות גב של כף. מקפיאים עד שהמילוי מוכן.
  6. מתחילים בהכנת החלק המרכזי: מניחים את השוקולד הלבן ואת 4 כפות השמנת בקערה חסינת חום ומניחים מעל מחבת עם מים רותחים. ממיסים על אש נמוכה.
  7. בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים אבקת סוכר, גרידתלימון ותמצית וניל ומשלבים. שופכים פנימה את השוקולד המומס, מקפלים היטב ומניחים בצד.
  8. בקערה נוספת מערבבים את השמנת עד שמתקבלת קצפת מוצקה (פסגות נוקשות). מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן ושמנת הגבינה.
  9. יוצקים את המילוי על הבסיס בתבנית. בעזרת מרית שטוחה, מיישרים באופן שווה.
  10. לוקחים את סירופ הטפל. יוצקים לשקית זילוף ומנקדים את העוגה באופן אחיד.
  11. לוקחים קיסם, ועל ידי העברתו מנקודה לנקודה, יוצרים צורת מערבולת (ניתן לראות את הפעולה הקלה – בסרטון).

    מכסים ומקררים את העוגה למשך 4 שעות לפחות (רצוי לקרר במהלך הלילה).

    מגישים עם סירופ פטל ליד.

בתאבון

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *