מתכון עוגת יין – עוגה בחושה קלאסית של פעם

עוגת יין היא עוגה בחושה קלאסית, שהיתה פופולרית מאוד בעבר. אנחנו מצרפים כאן את מתכון עוגת היין של סבתא בתיה. עוגה בחושה קלאסית, שניתנת לאפיה בתנור וגם בסיר פלא – שיטת אפיה שהיתה נפוצה בקרב הסבתות בעבר. למעשה זו גם עוגת פרווה, להגשה כקינוח לסיום ארוחה בשרים

עוגת יין – המצרכיםמתכון עוגת יין בחושה

  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 חבילת מרגרינה
  • 2 כפיות דבש
  • 3 כפיות קקאו
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס יין מתוק
  • 1/2 כוס נס קפה (ללא חלב, אם רוצים עוגת פרווה)
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית קנמון

מתכון עוגת יין בחושה – אופן ההכנה

  1. מקציפים את חלבוני הביצה ותוך כדי הקצפה, מוסיפים לאט לאט את הסוכר וממשיכים להקציף את שמתקבלת קצפת יציבה.
  2. בכלי נפרד מוסיפים לחלמונים את היין וחצי כוס נס קפה.
  3. ממשיכים לערבב את תערובת החלמונים והיין ומוסיפים את הדבש, הקנמון, ציפורן, קמח ואבקת אפיה וממשיכים לבחוש.
  4. תוך כדי בחישה מוסיפים לעיסת החלמונים את הקצפת שקיבלנו מהחלבונים ומערבבים לאט לאט, עד שהתערובת הופכת עיסה דלילה ואחידה.
  5. את העיסה שופכים לסיר פלא משומן היטב. (ניתן גם לשפוך לתבנית לתנור).
  6. אופים – על הגז בסיר, או בתבנית, בתנור, עד שמתקבל צבע אפוי יפה ועד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא נקי.
  7. קישוט העוגה: ניתן לקשט את העוגה עם אגוזים קצוצים או קליפת לימון. ניתן גם להמיס שוקולד ולמרוח אותו על העוגה.

 

Sending
User Review
5 (1 vote)

הוסף תגובה