מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

מתכון עוגת מוס שוקולד שלוש שכבות ללא אפיה

מתכון מעולה של עוגת מוס שוקולד משולשת. עוגה עשירה, שכוללת שלוש שכבות אווריריות של שוקולד איכותי על גבי בסיס של עוגיות אוראו. לא תוכלו לעמוד בפניה. מתוך האתר המצויין הום קוקינג אדוונצ'ר. המתכון מתאים ל-12 מנות. כרגיל, בתחתית המתכון – מחכה לכם סרטון מעולה שיעזור לכם בהכנה

עוגת מוס שוקולד ללא אפיה – החומרים

לבסיס העוגיות

  • 7 עוגיות אוראו (200 גרם)
  • 4 כפות (60 גרם) חמאה מומסת
  • מוס שוקולד כהה
  • 5 גרם (150 גרם) שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (120 גרם) קצפת בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (160 גרם) קצפת (35% שומן), מקוררת
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1 כף ו-1 כפית (20 מ"ל) מים קרים

מוס שוקולד חלב

  • 5 גרם (150 גרם) שוקולד חלב
  • 1/2 כוס (120 גרם) קצפת בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (160 גרם) קצפת (35% שומן), מקוררת
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1 כף ו-1 כפית (20 מ"ל) מים קרים

 

מוס שוקולד לבן

  • 5 גרם (150 גרם) שוקולד לבן
  • 1/2 כוס (120 גרם) קצפת בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס (160 גרם) קצפת (35% שומן), מקוררת
  • 1 כפית (4 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1 כף ו-1 כפית (20 מ"ל) מים קרים

לקישוט (אופציונלי)

  • אבקת קקאו
  • פירות יער טריים

 

עוגת מוס שוקולד שכבות ללא אפיה – הוראות ההכנה

1. מכינים את הבסיס. מניחים את עוגיות האוראו בתוך קערה של מעבד מזון ומועכים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים אותה עד שמקבלים עיסה שווה.

2. לוחצים על התערובת לתוך תחתית של תבנית קפיצית משומנת 8 אינץ' (20 ס"מ) באמצעות גב של כף. מקפיאים עד שהרוטב הראשון של המוס מוכן.

3. מכינים מוס שוקולד מריר. בקערה עמידה לחום מוסיפים את השוקולד ו-1/2 כוס (120 גרם) שמנת הקצפת. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים, על אש נמוכה, עד שכל השוקולד נמס. בינתיים ממיסים את הג'לטין במים קרים ונותנים לו להתנפח במשך כ-5 עד 10 דקות. מניחים את הג'לטין על אש נמוכה, עד שהוא נמס ויוצקים אותו על תערובת השוקולד שנמס. מאפשרים לתערובת השוקולד להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר.

4. מקציפים את יתרת קרם הקצפת הקרה – 2/3 כוס (160 גרם) , עד קבלת קצוות מוצקות. מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת ומערבבים עד שהכל משולב היטב.

5. שופכים את מוס שוקולד מעל בסיס העוגיות ומכניסים למקרר למשך כ-15 עד 20 דקות כדי לייצב מעט, עד שמכינים את השכבה הבאה של מוס השוקולד.

6. חוזרים על אותם שלבים (שלבים 3 עד 5) להכנת שכבות שוקולד חלב ושוקולד לבן.

7. מקררים את העוגה במשך 4 שעות לפחות, או לילה, לייצב.

8. עוברים עם סכין סביב דפנות העוגה, כדי להסיר בקלות את התבנית.

9. לפני ההגשה מאבקים את החלק העליון של העוגה עם אבקת קקאו ומקשטים עם פירות יער טריים – על פי הטעם. תיהנו!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *