מתכון עוגת שוקולד בחושה

מתכון עוגת שוקולד בחושה עשיר ועסיסי – עוגת שוקולד לחה, קלה להכנה ופופולרית מאוד, של הערוץ הבריטי how to make yummy. זה מתכון של ג'וזפין רסיפס, עם קרוב ל-3 מיליון צפיות ו-14 אלף לייקים. עוגה נהדרת להגשה, או כבסיס – ליום הולדת או חגיגה אחרת.

מתכון עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה., צילום מתוך הסרטון

עוגת שוקולד בחושה – הרכיבים

לבסיס הבצק:

• שמן תירס 22 גרם
• 10 גרם אבקת קקאו, מנופה
• 1/2 כפית קפה נמס, מנופה
• 66 גרם חלב (כשליש כוס)
25 גרם סוכר

תערובת החלמונים:

• 46 גרם, 2 חלמונים
• 58 גרם קמח עוגה
• קורט מלח

תערובת החלבונים:

• 70 גרם, 2 חלבונים
• 1/4 כפית קרם טרטר
• 45 גרם סוכר

החומרים להכנת שוקולד גאנאש:

• 150מ"ל קרם כפול
• 100 גרם שוקולד צ'יפס כהה

עוגת שוקולד בחושה – אופן ההכנה

  1. בסיר מחממים שמן תירס על חום בינוני-נמוך. מוסיפים אבקת קקאו מוקפצת, קפה נמס, תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה. לאחר מכן משלבים עם חלב וסוכר ומכבים.
  2. כאשר הסיר עדיין חמים, אך פחות מ-65 מעלות, מוסיפים גם את תערובת החלמוים – כל חלמון בנפרד, תוך כדי ערבוב ואז מפזרים את קורט המלח, אחר כך את הקמח, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. בקערה נפרדת, מקציפים את חלבוני הביצה עד להקצפה ואז מוסיפים שמנת טרטר וסוכר, עד לקבלת  קצף יציב, כ -3 דקות.
  4. מקפלים את חלבוני הביצה לתוך הבלילה החלקה, ומערבבים עד לשילוב מלא של העיסה.
  5. יוצקים את התערובת לתוך תבנית פח 6 אינץ' (15 ס"מ), מוכנה עם נייר אפיה, כאשר מורחים את הדפנות בחמאה. משתמשים במרית כדי להחליק את התערובת באופן אחיד.
  6. מניחים את התבנית העגולה בתוך תבנית מלבנית גדולה – שתשמש כאמבט מים חמים. מחממים תנור מאוורר ל-130 מעלות, כאשר מוודאים שהחום בתנור אחיד.
  7. מכניסים את התבניות – כאשר בתבנית המלבנית יוצקים מים ואופים במשך 45 דקות. משאירים להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה, לפחות 10 דקות.
  8. הכנת גאנאש השוקולד
  9. בסיר קטן, מבשלים את הקרם הכפול על אש בינונית נמוכה, מוסיפים שוקולד צ'יפס שוקולד כהה ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
  10. משאירים להתעבות במשך 15 דקות לפני שיוצקים על העוגה.
  11. לאחר שהעוגה התקררה, מניחים אותה על רשת (לא חובה), יוצקים את גנאש השוקולד החם על מרכז העוגה, מניחים לגאנש לנזול לפחות 15 דקות ולהתקרר ולפני ההגשה.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים