מתכון עוגת תמרים ואגוזי מלך ללא ביצים

תמרים הם חומר גלם מעולה גם לעוגות, במיוחד כמובן לקראת ט"ו בשבט. המתכון שאנחנו מביאים כאן מגיע אלינו מאתר הבישול החביב show me the curry – הראה לי את הקארי, שמנוהל על ידי 2 נשים הודיות. המתכון המוצג כאן, לעוגת תמרים ואגוזי מלך, הוא מתכון ללא שימוש בביצים, אשר נשלח אליהן על ידי גולשת מאבו דאבי, כך שמדובר על עוגה ים תיכונית אמיתית.מדובר בעוגה קלה להכנה – כ-10 דקות בסך הכל, בתוספת ל-40 דקות בתנור, כלומר פחות משעה ותוכלו להגיש לאורחים עוגת תמרים ואגוזים – ללא ביצים. הכמויוות כאן מיועדות ל-8 עד 10 מנות.

עוגת תמרים ואגוזי מלך – החומרים

  • כ-150 גרם תמרים (במתכון מדברים על כ-20, אבל במקרה של תמרי מג'הול למלא, מדובר על כ-10 תמרים להערכתינו)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס או 30 גרם של אגוזי מלך קצוצים
  • 400 גרם חלב מרוכז – ממותק
  • 110 גרם חמאה
  • כפית ו-1/2 של אבקת סודה לאפיה
  • כפית אבקת אפיה
  • 1 ו-1/4 כוסות של קמח לכל מטרה (כ-180 גרם)

אם ברצונכם להשתמש בביצים בכל זאת, ניתן להוסיף ביצה אחת ולהפחית כפית מאבקת הסודה ו-1/2 כפית מאבקת האפיה.

עוגת תמרים ואגוזים – אופן ההכנה

1. משרים את התמרים במים חמים במשך כ-30 דקות, כדי לרכך אותם.
2. מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה והסודה לשתייה, עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.
3. הופכים את התמרים למשחה, תוך שימוש במעבד מזון או בלנדר, עם כמות קטנה ככל האפשר של מים (הוספת כמות גדולה, גורמת לעוגה לצנוח).
4. ממסים את החמאה, עד לריכוך, ומשלבים אותה בתערובת הקמח.
5. מערבלים היטב את משחת התמרים עם החלב המרוכז, לקבלת עיסה אחידה.
6. מקפלים פנימה גם את אגוזי המלך.
7. מרססים או משמנים תבנית אפייה ויוצקים את הבלילה לתוכה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות, במרכז התנור.
9. לאחר שהאפיה הושלמה, מוציאים את התבנית ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 5 דקות, מבלי שנוגעים בעוגה.
10. משחררים את הקצוות והופכים את העוגה על רשת, לקירור.
12. מגישים חמים או קר.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים