מתכון פאי פקאן קלאסי

פאי פקאן זכה בעבר להצלחה עצומה בכל בית קפה וקונדיטוריה. מאז ירד עדיין מגדולתו, אבל עדיין, אם תכינו פאי פקאן קלאסי, עם בסיס פאי איכותי, ומלית מעולה, כמובן בשילוב אגוזי הפקאן, האורחים ובני הבית יזילו ריר. מצאנו עבורכם כאן מתכון פאי פקאן מתוך האתר המעולה חדוות האפיה – תוכלו לראות קישור אליו בקישורי האתר בצד. המתכון מתורגם וכמובן כולל גם סרטון וידאו בהיר.

בסיס פאי פקאן – החומרים הדרושים (מאפה קרום קצר)

  • 1 ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף (14 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (113 גרם) חמאה, מקוררת וחתוכה לקוביות של 2.5 סנטימטרים
  • 1/8 עד 1/4 כוס ( 30 – 60 מ"ל) מי קרח

פאי פקאן- החומרים להכנת מילוי העוגה

  • 1 כוס (210 גרם) סוכר חום כהה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) סירופ תירס כהה (במתכון משתמשים בסירופ הזהב של לייל, אפשר למצוא חלופות כמובן)
  • רום או ויסקי – 1 כף
  • 4 כפות (56 גרם) חמאה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 1/2 – 2 כוסות (150-200 גרם) אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס

קצפת מייפל לכיסוי (אופציונלי)

  • 1 כוס שמנת מתוקה כבדה (240 מ"ל)
  • 1 ו- 1/2 כפות סירופ מייפל הטהור

פאי פקאן – בסיס העוגה – הוראות הכנה

  • במעבד מזון, מניחים את הקמח, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עוד כ-15 שניות, עד קבלת עיסה.
  • יוצקים 1/8 כוס מים (30 מ"ל) בזרם איטי ויציב, עד שהבצק מחזיק יחד כעיסה אחידה. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים. לא לערבב יותר מ-30 שניות.
  • מעבירים את הבצק אל משטח העבודה, יוצרים כדור ומשטחים. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-30 דקות עד שעה לפני השימוש. זה נועד לצנן את החמאה ולהרגיע את הגלוטן בקמח.
  • לאחר שהבצק קר דיו, מניח על משטח מקומח קלות, ומגלגלים לעיגול של כ-33 סנטימטרים. משטחים באופן אחיד, מקפלים את הבצק לשניים ומעבירים בעדינות לתבנית עוגה של 23 ס"מ.
  • מסדרים בתבנית ומצמידים לדפנות, ניתן לעצב את הקצוות, באמצעות מזלג, או באצמעות. מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך חצי שעה לפני שיוצקים את המילוי.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים את המגש בשליש התחתון של התנור.

פאי פקאן – הוראות הכנת המלית

  • בסיר גדול מחממים את הסוכר החום, סירופ התירס, רום וחמאה עד לרתיחה, תוך בחישה. מסירים מהאש ומניחים לצינון על השולחן. בינתיים, בקערה נפרדת מקציפים את הביצים. כאשר הסירופ המבושל מתקרר, מוסיפים את הביצים, המלח, והשמנת המתוקה
  • מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר. מסירים את הניילון ומפזרים באופן שווה את האגוזים הקצוצים מעל החלק התחתון של הקרום.
  • שופכים, על הפקאנים, את המילוי באופן שווה.
  • אופים במשך 45 עד 50 דקות, או עד שהמילוי מוכן (כאשר קיסם למרכז העוגה ייצא נקי). שימו לב – אם קצוות העוגה מושחמים באופן מוגזם לדעתכם, ניתן לכסות בנייר כסף במהלך האפיה.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על הרשת לצינון. מגישים חם או בטמפרטורת חדר עם הקצפת המתוקה.

הכנת קצפת מייפל

  • במידה ותרצו להוסיף קצפת מייפל מעל העוגה, מכניסים את השמנת המתוקה וסירופ המייפל לקערת המערבל החשמלי. מקציפים עד לקבלת מרקם קצפת רצוי.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים