עוגיות בוטנים ללא קמח

עוגיות בוטנים ללא קמח

עוגיות בוטנים הן להיט בעיקר בתקופת חג הפסח, בשל העובדה שמדובר בעוגיות ללא קמח. אבל, למרות הדימוי של תחליף לעוגות אמיתיות, הרי שמתכון עוגיות בוטנים איכותי, כמו המתכון המרוקאי שהשגנו כאן, מתוך האתר המרוקאי – אופים עם עליה, הופך אותן לחגיגיות בכל יום.

המצרכים הנדרשים להכנת עוגיות בוטנים

  • 400 גר 'בוטנים קלויים לא מומלחים
  • 1/2 כוס של שמן צמחי
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית של אבקת קינמון
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה של עוגיות בוטנים ללא קמח

  • בחום נמוך, צולים את הבוטנים על מחבת במשך 5 דקות כשמקפידים על ערבוב קבוע. אם אתם משתמשים בבוטנים לא קלויים, יש לצלות אותם במשך כ- 20 דקות.
  • טוחנים את הבוטנים במעבד מזון עד לקבלת אבקה חלקה של בוטנים.
  • מערבבים יחד את אבקת הבוטנים, השמן צמחי, 1/2 כוס סוכר, והקינמון. השאירו את התערובת במנוחה למשך 10 דקות.
  • יוצרים מהתערובת כדורים, בגודל המבוקש ומניחים אותם על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים את העוגיות במשך 15 דקות.
  • הניחו לעוגיות להתקרר לפני פיזור אבקת הסוכר וההגשה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות לפסח, עוגיות, עוגיות מרוקאיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוגיות בוטנים ללא קמח

  1. מאת ג'נט‏:

    הכנתי את העוגות במדויק לפי מתכונך ולצערי התפוררו. מה שאני חושבת לפי דעתי זה להוסיף ביצים ולהוריד את השמן .אנסה את הגרסה האחרונה בפעם הבאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>