עוגיות בוטנים מרוקאיות

מתכון עוגיות בוטנים ששלחה סמדר גבאי

עוגיות בוטנים לפורים לפסח או סתם כי בא לכם.

רשימת מצרכים למתכון עוגיות בוטנים מרוקאיות

  • שמים בוטנים בתבנית של תנור
  • קולים אותם עם הקליפה החומה על 160 מעלות
  • לאחר מכן מקלפים את הקליפה בעודם חמים
  • טוחנים טחינה ראשונה את כל הבוטנים ולאחר מכן מודדים בכוס – על כל 2 כוסות בוטנים טחונים שמים כוס סוכר
  • מערבבים היטב את התערובת עם כף וטוחנים פעם שנייה

אופן הכנת עוגיות הבוטנים

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מרפדים תבנית של תנור עם נייר אפייה ומסדרים מנג’טים על התבנית
  • בינתיים מכינים את העיסה:
  • לוקחים 5 כוסות בוטנים טחונים שהכנו מראש
  • מוסיפים 2 כפות קמח,1 כף קינמון,1 כפית ציפורן טחון,1 כפית זנגוויל שטוחה ,2 אבקת אפייה ו-4 ביצים גודל מדיום.
  • לשים את התערובת היטב היטב בכדי לפזר את כל התבלינים. אם העיסה נדבקת מעט בידיים להוסיף ממש מעט קמח.
  • בכל פעם מכינים צלוחית עם אבקת סוכר. קורצים עיגולים בגודל שזיף, או אפילו קצת יותר קטן.
  • טובלים באבקת הסוכר ומניחים במנג’טים שסידרנו מראש. (טיפ: לגבי המנג’טים בכדי שיצאו יפים להשתמש במס’ 1 וחצי. זה הגודל הרצוי).
  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 7 דקות. אני עובדת עם טיימר, כי העוגיות צריכות להיות רכות רכות. אם לא תקפידו בזמן האפייה אז פשוט הכל ילך לפח וחבל מאוד. אז לכוון את הטיימר ל-7 דקות בלבד כל תבנית מאחלת לכם בהצלחה ואשמח לראות תוצאותתתתת

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים