עוגיות בוטנים מרוקאיות

מתכון עוגיות בוטנים מרוקאיות ששלחה סמדר גבאי, למעשה עוגיות בוטנים מושלגות מרוקאיות. ככלל, עוגיות בוטנים פופלריות מאוד, גם בתקופות החגים – כמו פורים או פסח, שכן מדובר על עוגיות ללא קמח והן מניסיון מהמאפים הטעימים יותר שאפשר לצרוך בתקופת החג, אם אינכם נמנים על אלו שאוכלים חמץ. וחוץ מזה כמובן, מדובר בעוגיות מעולות וטעימות לכל השנה.

מתכון לעוגיות בוטנים מרוקאיות – המצרכים

מתכון עוגיות בוטנים מרוקאיות - עוגיות בוטנים מושלגות מרוקאיות

עוגיות בוטנים ללא קמח

  • 5 כוסות בוטנים קלופים וטחונים
  • 2 וחצי כוסות סוכר
  • 2 כפות קמח
  • כף קינמון
  • כפית ציפורן טחון
  • כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) שטוחה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 4 ביצים גודל מדיום
  • אבקת סוכר

עוגיות בוטנים מרוקאיות מתכון – הכנת הבוטנים

  • שמים בוטנים בתבנית של תנור
  • קולים אותם עם הקליפה החומה על 160 מעלות
  • לאחר מכן מקלפים את הקליפה בעודם חמים
  • טוחנים טחינה ראשונה את כל הבוטנים ולאחר מכן מודדים בכוס – על כל 2 כוסות בוטנים טחונים שמים כוס סוכר
  • מערבבים היטב את התערובת עם כף וטוחנים פעם שנייה

אופן הכנת עוגיות הבוטנים

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מרפדים תבנית של תנור עם נייר אפייה ומסדרים מנג’טים על התבנית
  • בינתיים מכינים את העיסה:
  • לוקחים 5 כוסות בוטנים טחונים שהכנו מראש
  • מוסיפים 2 כפות קמח,1 כף קינמון,1 כפית ציפורן טחון,1 כפית זנגוויל שטוחה ,2 אבקת אפייה ו-4 ביצים גודל מדיום.
  • לשים את התערובת היטב היטב בכדי לפזר את כל התבלינים. אם העיסה נדבקת מעט בידיים להוסיף ממש מעט קמח.
  • בכל פעם מכינים צלוחית עם אבקת סוכר. קורצים עיגולים בגודל שזיף, או אפילו קצת יותר קטן.
  • טובלים באבקת הסוכר כדי לקבל עוגיות בוטנים מושלגות מרוקאיות, ומניחים במנג’טים שסידרנו מראש. (טיפ: לגבי המנג’טים בכדי שיצאו יפים להשתמש במס’ 1 וחצי. זה הגודל הרצוי).
  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 7 דקות. אני עובדת עם טיימר, כי העוגיות צריכות להיות רכות רכות. אם לא תקפידו בזמן האפייה אז פשוט הכל ילך לפח וחבל מאוד. אז לכוון את הטיימר ל-7 דקות בלבד כל תבנית מאחלת לכם בהצלחה ואשמח לראות תוצאותתתתת

הוסף תגובה

he_ILHebrew
he_ILHebrew
מעבר לסרגל הכלים