עוגיות פרג צרפתיות של גורדון רמזי – עוגיות מדלן עם פרג

עוגיות פרג צרפתיות עם לימון – מעולות כמו שזה נשמע. נתקלנו במתכון מעולה של גורדון רמזי עבור עוגיות מדלן צרפתיות, עם טוויסט שכולל פרג ולימון, לא עמדנו בפיתוי ותרגמנו מיד. כמובן שתחתית ממתין לכם סרטון – שבו תוכלו לראות את השף הסקוטי המפורסם מכין את העוגיות בעצמו.

עוגיות פרג צרפתיות של גורדון רמזיאתם יכולים כמובן כבר למצוא אצלנו מתכון עוגיות מדלן קלאסי, שזוכה להצלחה גדולה. השף גורדון רמזי מסביר במתכון הפשוט המצורף כאן, שהוא מוסיף לעוגיות המדלן הקלאסיות זרעי פרג – כדי לקבל טעם קראנצ'י יותר וגרידת לימון – לקבלת טעם. לדבריו, ניתן להחליף את קליפת הלימון, אם אתם מעדיפים, גם בליים, או תפוז. הוא בכל מקרה, מעדיף את הלימון. מספר הצפיות הגדול, ויותר מכך, כמות הלייקים העצומה, מלמדת כי ככל הנראה הקהל הבריטי לפחות, אוהב מאוד את המתכון של רמזי.

עוגיות פרג צרפתיות – החומרים הדרושים

  • 3 ביתים בינוניות
  • 80 גרם סוכר
  • 80 גרם קמח אפיה פשוט
  • 75 גרם חמאה
  • כפית זרעי פרג
  • גרידה של קליפת חצי לימון
  • תבנית עוגיות מדלן – עם שקעים לעוגיות

עוגיות מדלן עם לימון ופרג – הוראות ההכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
  2. טורפים את הביצים ואת הסוכר בקערה, עד שמקבלים תערובת בהירה וחלקה ונוזלית
  3. מנפים פנימה את הקמח בעזרת מסננת ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את גרידת הלימון ואת זרעי הפרג
  5. ממיסים את החמאה בקערה נפרדת, מקררים מעט, ומוסיפים לתערובת
  6. לאחר שילוב מלא, מברישים את שארים החמאה על התבנית, בשקעים המיועדים לעוגיות ומנפים מעל מעט קמח. מנערים את התבנית כדי להפטר מהעודף. החמאה והקמח עוזרים לעוגיות להדבק מצד אחד וליפול בקלות לאחר האפיה מאידך.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית – גורדון רמזי ממליץ לשפוך את התערובת לכד וליצוק ממנו – מה שיקל על התהליך.
  8. מכינים לתנור ל-12 דקות. בכל מקרה, מזהיר השף – אין לפתוח את התנור לבדיקה לפני שיחלפו עשר דקות לפחות.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים