מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

עוגת ביסקוויטים ושוקולד מלכותית

נתקלנו בעוד מתכון עוגת ביסקוויטים מעניין ושונה, בעל ניחוח מרוקאי מהאתר החביב של עליה. המתכון עתיר שוקולד. כמובן שמיד תרגמנו אותו כאן להנאתכם, כך שבפעם הבאה שתחפשו עוגת ביסקוויטים, תוכלו לבחור מתוך מבחר העוגות שאספנו כאן עבורכם.

עוגות שוקולד ביסקוויטים – החומרים

  • 220 גרם של ביסקוויטים מסוג פתי בר, או אחרות לבחירתם.
  • 100 גרם של שוקולד מריר טוב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפות חמאה, מרוככת
  • 1 ביצה, טרופה
  • 200 גרם שוקולד מריר טוב, לציפוי

עוגת ביסקוויטים שוקולד – הוראות הכנה

  1. ממסים את 100 גרם השוקולד בסיר כפול (בסיר החיצוני ממלאים מים ובפנימי – סיר או כלי זכוכית, מניחים את השוקולד, עד להמסה)
  2. לשבור כל אחת מהעוגיות ביד, לחתיכות בגודל של שקד, ומניחים בצד
  3. מערבבים יחד את החמאה והסוכר בקערה, עד לקבלת קרם בצבע לימון בהיר
  4. מוסיף את קרם החמאה לתערובת השוקולד, תוך בחישה מתמדת
  5. מוסיף את הביצה וממשיכים לבחוש
  6. מקפלים פנימה את חתיכות הביסקוויטים, עד שכולן מצופות בתערובת השוקולד
  7. משמנים מחבת עם כ-1/2כפית חמאה, ומניחים מעל נייר אפיה
  8. דוחסים בעזרת כפית את תערובת העוגה לתוך התבנית.
  9. חשוב לדאוג לכך שבתחתית התבנית המילוי יהיה דחוס, ללא חורים, כי זה יהיה החלק העליון של העוגה, כשנסיר מהתבנית ונגיש.
  10. יש להכניס את התערובת לצינון למקרר למשך 3 שעות לפחות, או ניתן להסתפק בכ-45 דקות במקפיא.
  11. מוציאים את העוגה מהמקרר, ובמקביל מתחילים להמיס את 200 הגרם של השוקולד המריר בסיר כפול.
  12. במידה ובחרתם לשים את התבנית במקפיא, חשוב להניח את תחתית התבנית למספר שניות במים חמים, שאפשר יהיה להסיר את העוגה מנייר האפיה בקלות ובשלמותה.
  13. מוציאים את העוגה, מניחים על כלי הגשה ויוצקים מעל את השוקולד המריר, ומחליקים לקבל כיסוי אחיד, בעזרת סכין חמאה או מרית.
  14. להמתין שהציפוי יתקרר לטמפרטורת החדר, לפני שמחזירים למקרר.
  15. מגישים קר.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *