מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

עוגת בננה

עוגת בננות היא עוד דרך מצויינת לצרוך את הפרי הפופולרי. הנה מתכון מצויין של האתר ג'וי אוף בייקינג של מתכון עוגת בננות בחושה – עוגת בננה עם ציפוי פאדג' שוקולד, שהולכת מצויין ליד הקפה וגם סתם, נעים ליישר אותה, כאשר היא עשויה ולחה כמו שצריך.

עוגת בננות בחושה – מצרכים

  • 2 בננות בשלות גדולות
  • שמנת חמוצה1/3 כוס (80 מ"ל), בטמפרטורת החדר
  • 1 וחצי כפיות תמצית וניל טהור
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 כוסות (230 גרם) קמח עוגה
  • 3/4 כפית של אפיה אבקת
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון (אופציונלי)
  • 10 כפות (140 גרם) חמאה, מרוככת לטמפרטורת החדר

המצרכים להכנת ציפוי פאדג' שוקולד

  • 3 אונקיות (90 גרם) שוקולד לא ממותק, קצוצים גס
  • חמאה – 1/2 כוס (113 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר, מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל טהור

עוגת בננה בחושה – אופן ההכנה

  • חממו תנור מראש ל- 180 מעלות
  • שמנו, או משכו בחמאה, תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
  • למעבד המזון מכינים את 2 הבננות, השמנת החמוצה ותמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק
  • מוסיפים את 2 הביצים – שיהיו בטמפרטורת החדר וממשיכים בערבוב.
  • מתחילים בערבוב המרכיבים היבשים: מוסיפים את כולם בקערה ומערבבים בעדינות במעבד מזון, לקבלת תערובת אחידה
  • לזה מוסיפים את החמאה – 140 גרם. חשוב שתהיה רכה יחסית וניתן לחתוך לחתיכות קטנות מראש לערבוב טוב יותר.
  • לזה מוסיפים מחצית מהתערובת הרטובה של הבננה ומערבבים במהירות נמוכה-בינונית, עד שהכל הופך לתערובת אחת.
  • ממשיכים לערבב עוד כדקה וחצי כדי לקבל מבנה יציב לעוגה
  • כעת מוסיפים את יתרת תערובת הבננה וממשיכים לערבב עוד חצי דקה עד לקבלת עיסה אחידה.
  • יוצקים את העיסה לתבנית, משטחים ומכינים לתנור ל- 35-40 דקות, או עד שגפרור יצא נקי ממרכז העוגה. בשלב זה יש לכם כבר עוגת בננות בחושה מוכנה.
  • מורחים את הפאדג' לעוגה כתוספת. תוכלו לראות את הוראות הכנת הפאדג' בתחתית העמוד.

 

הוראות הכנת פאדג' שוקולד לכיסוי עוגת בננות בחושה

  • ממיסים את השוקולד וממתינים שיתקרר לטמפרטורת החדר
  • מערבבים את החמאה – גם כן בטמפרטורת החדר
  • מוסיפים לחמאה את אבקת הסוכר וממשיכים בערבוב עד לקבלת מרקם קליל
  • מוסיפים את תמצית הוניל וחוזרים לערבב
  • לסיום – מוסיפים את השוקולד. חשוב לוודא שהוא בטמפרטורת החדר, אחרת ימיס את החמאה
  • מערבבים עד שהמרקם מתאים למריחה על העוגה

המתכון הוא מתוך האתר המצויין – Joy of baking

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *