עוגת בננות בחושה

עוגת בננות היא עוד דרך מצויינת לצרוך את הפרי הפופולרי. הנה מתכון מצויין של האתר ג'וי אוף בייקינג של מתכון עוגת בננות בחושה – עוגת בננה עם ציפוי פאדג' שוקולד, שהולכת מצויין ליד הקפה וגם סתם, נעים ליישר אותה, כאשר היא עשויה ולחה כמו שצריך.

מתכון עוגת בננות בחושה – מצרכים

  • 2 בננות בשלות גדולות
  • שמנת חמוצה1/3 כוס (80 מ"ל), בטמפרטורת החדר
  • 1 וחצי כפיות תמצית וניל טהור
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 כוסות (230 גרם) קמח עוגה
  • 3/4 כפית של אפיה אבקת
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון (אופציונלי)
  • 10 כפות (140 גרם) חמאה, מרוככת לטמפרטורת החדר

המצרכים להכנת ציפוי פאדג' שוקולד

  • 3 אונקיות (90 גרם) שוקולד לא ממותק, קצוצים גס
  • חמאה – 1/2 כוס (113 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר, מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
עוגת בננות בחושה

עוגת בננות בחושה. צילום מתוך הסרטון של ג'וי אוף בייקינג

עוגת בננה בחושה – אופן ההכנה

  • חממו תנור מראש ל- 180 מעלות
  • שמנו, או משכו בחמאה, תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
  • למעבד המזון מכינים את 2 הבננות, השמנת החמוצה ותמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק
  • מוסיפים את 2 הביצים – שיהיו בטמפרטורת החדר וממשיכים בערבוב.
  • מתחילים בערבוב המרכיבים היבשים: מוסיפים את כולם בקערה ומערבבים בעדינות במעבד מזון, לקבלת תערובת אחידה
  • לזה מוסיפים את החמאה – 140 גרם. חשוב שתהיה רכה יחסית וניתן לחתוך לחתיכות קטנות מראש לערבוב טוב יותר.
  • לזה מוסיפים מחצית מהתערובת הרטובה של הבננה ומערבבים במהירות נמוכה-בינונית, עד שהכל הופך לתערובת אחת.
  • ממשיכים לערבב עוד כדקה וחצי כדי לקבל מבנה יציב לעוגה
  • כעת מוסיפים את יתרת תערובת הבננה וממשיכים לערבב עוד חצי דקה עד לקבלת עיסה אחידה.
  • יוצקים את העיסה לתבנית, משטחים ומכינים לתנור ל- 35-40 דקות, או עד שגפרור יצא נקי ממרכז העוגה. בשלב זה יש לכם כבר עוגת בננות בחושה מוכנה.
  • מורחים את הפאדג' לעוגה כתוספת. תוכלו לראות את הוראות הכנת הפאדג' בתחתית העמוד.

 

הוראות הכנת פאדג' שוקולד לכיסוי עוגת בננות בחושה

  • ממיסים את השוקולד וממתינים שיתקרר לטמפרטורת החדר
  • מערבבים את החמאה – גם כן בטמפרטורת החדר
  • מוסיפים לחמאה את אבקת הסוכר וממשיכים בערבוב עד לקבלת מרקם קליל
  • מוסיפים את תמצית הוניל וחוזרים לערבב
  • לסיום – מוסיפים את השוקולד. חשוב לוודא שהוא בטמפרטורת החדר, אחרת ימיס את החמאה
  • מערבבים עד שהמרקם מתאים למריחה על העוגה

המתכון הוא מתוך האתר המצויין – Joy of baking

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים