עוגת גבינה אפויה אמריקאית

מתכון קלאסי אמריקאי של עוגת גבינה אפויה קלאסית בסגנון ניו יורק. אפשר לאכול חם וגם קר. אנחנו מעדיפים את הגרסה החמה, אבל מדובר ממש על עניין של טעם, כאשר בכל מקרה, גם לאחר יום או יומיים במקרר, מדובר על קינוח נפלא

עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו יורק

מתכנון קלאסי של עוגת גבינה אפויה בסגנון ניו יורק

עוגת גבינה אפויה היא ללא ספק אחד המתכונים הקלאסיים והאהובים. קבלו כאן מתכון אמריקאי שבניגוד למה שמקובל אצלינו – כולל הוספת פירות יער למעלה, בשלמותם, ולא כרוטב. את המתכון הכינה סו מקמהון, עורכת מדור האפיה של הוומן ויקלי הבריטי. מצורף וידאו ומתחתיו – התרגום המלא של המתכון לעברית!

עוגת גבינה אפויה – המצרכים לבסיס

  • 125 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • כפית שטוחה של סוכר דמררה
  • 45 גרם של חמאה מומסת
עוגת גבינת אפויה – המצרכים לחלק העליון
  • 400 גרם גבינה (רצוי גבינה שמנה)
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • לימון אחד – גרידת למון מקליפה שלמה ומיץ לימון
  • ביצה
  • חלמון אחד
  • 60-90 גרם פטל בר
  • 60-90 גרם אוכמניות
  • עלה מנטה – לקישוט
  • אבקת סוכר
  • תבנית קוטר 20 ס"מ, עם תחתית משוחררת
  • נייר אפיה
עוגת גבינה אפיה – אופן הכנת הבסיס
  • לוקחים את הביסקוויטים – ומרסקים, אפשר במיקסר
  • מוסיפים את הסוכר ואת החמאה המומסת וממשיכים לערבב עד לקבלת העיסה – לבסיס העוגה.
  • שופכים את התערובת לתבנית שכבר מוקפת בנייר אפיה, לתיחום העוגה ומשטחים חזק
עוגת גבינה אפויה – אופן הכנת הגוף
  • שמים בקערה את הגבינה ומערבבים עד שתהיה רכה. מוסיפים את השמנת
  • אחר כך את הסוכר, את הביצה ואת החלמון הנוסף
  • את גרידת הלימון ואת מיץ הלימון.
  • מערבבים את הכל עד לקבלת תערובת חלקה ושופכים מעל הבסיס בתבנית.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 260 מעלות, ל-50 עד 60 דקות. מומלץ לבדוק לאחר 50 דקות. מערבבים את הכלי, אם הוא נע בעדינות, אז הוא מוכן.
  • סוגרים את הדלת, מכבים את התנור ומשאירים אותו עוד מספר שעות בתנור החם.
  • מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפיה מהצדדים. מוציאים מהתבנית, בעזרת סכין שטוחה ומניחים על צלחת או קערה.
  • מניחים את פירות היער מלמעלה, את עלי המנטה ולפני ההגשה, בוזקים מעט אבקת סוכר מלמעלה.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים