עוגת גבינה ושוקולד של נייג'לה

מתכון מצולם של נייג'לה – השפית הבריטית, של עוגת גבינה ושוקולד. השפית המוכרת קובעת שמדובר בשילוב אופטימלי בין המתיקות של השוקולד לחלקות הגבינה. המתכון כולל זיגוג, אבל ממש אינו חובה ונועד יותר להקנות מראה חגיגי. בנוסף, מומלץ גם להגיש לצד רוטב פירות יער, כמו פטל, אבל אפשר בהחלט להסתדר גם בלי.

עוגת גבינה ושוקולד – החומרים

  • כוס ו-1/3 של פירורי ביסקוויטים
  • כף אבקת קקאו
  • חצי חבילת חמאה (כ-50 גרם)
  • 500 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • כף אבקת פודינג
  • 3 ביצים שלמות
  • 3 חלמונים
  • 2/3 גביע שמנת חמוצה
  • חצי כפית אבקת שוקו, מהולה בכף של מים רותחים
  • 1 ו-3/4 חפיסות שוקולד חלב

עוגת גבינה ושוקולד – אופן ההכנה

  1. להכנת הבסיס, מועכים את הביסקוויטים לקבלת פירורים גסים, ולאחר מכן מוסיפים חמאה וקקאו. ממשיכים בתהליך עד שמקבלים עיסה לחה.
  2. משטחים בתוך תבנית קפיצית עגולה, של 9 אינץ' (23 ס"מ) ומניחים בפריזר, להתקרר, בזמן שמכינים את החלק העליון.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מעמידים על הגז סיר עם מים ומרתיחים.
  4. ממיסים את השוקולד בסיר – ניתן גם במיקרו, ומניחים בצד להתקרר מעט.
  5. מקציפים את גבינת שמנת כדי לרככה לאחר מכן מוסיפים את הסוכר ואבקת הפודינג. מקפלים שוב כדי לשלב.
  6. מכניסים תוך כדי הקצפה את הביצים השלמות ואחר כך את החלמונים ואת השמנת החמוצה.
  7. לבסוף, מוסיפים גם את 1/2 כפית אבקת השוקו המומס במים החמים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
  8. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לקפל לקבלת עיסה נוזלית חלקה.
  9. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומרפדים את הדופן החיצונית עם שכבה טובה של ניילון נצמד, ואז שכבה נוספת של נייר אלומיניום מעל זה. המטרה היא להגן על התבנית באמבט מים.
  10. מניחים את התבנית בתבנית מלבנית גדולה יותר ויוצקים את מילוי הגבינה. ממלאים את התבנית המלבנית עם מים שרתחו זה עתה, עד לגובה מחצית התבנית הקפיצית ואופים בתנור למשך 45 דקות עד שעה. החלק העליון של העוגה צריך להיות יציב, אבל החלק הפנימי יהיה עדיין רוטט.
  11. מקלפים את ציפויי הניילון המצמד ומניחים את העוגה בתבנית להתקרר על מדף. לאחר שהתקרר, מכניסים למקרר מכוסה בניילון נצמד למשך לילה.
  12. כדי להוסיף זיגוג שוקולד, ממיסים בעדינות את השוקולד, השמנת והסירופ. כאשר השוקולד נמס כמעט,לגמרי, מורידים את החום ומקציפים לקבלת רוטב חלק.
  13. מניחים בצד להתקרר מעט ואז, כמו משיכות מכחול, "מקשקשים" את הרוטב מעל העוגה.
  14. את יתרת הרוטב, מניחים בכלי, כרוטב מצורף להגשה.

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים