עוגת קפה וצימוקים מתובלת

קבלו מתכון יוצא דופן של עוגת קפה עם צימוקים, מתובלת, של השפית לאורה ויטאלה. המתכון המצורף כאן הוא ל- 10-12 מנות ובתחתית הדף תמצאו גם סרטון שבו לאורה מציגה את הוראות ההכנה – של עוגת קפה בחושה עם ציפוי של חמאה ואגוזים.

המצרכים להכנת עוגת קפה עם צימוקים

  • 2 כוסות קמח
  • ½ כפית של מלח
  • 1 כף תבלין של פאי דלעת
  • 2 כפיות של אבקת אפייה
  • 1 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 ורבע כוס סוכר
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית של קליפת תפוז
  • 2 ביצים
  • ½ כוס צימוקים כהים
  • ¼ כוס צימוקים

החומרים לציפוי עוגת קפה וצימוקים

  • רבע כוס של סוכר חום
  • רבע כוס סוכר מגורען
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • ¼ כפית של קינמון טחון
  • 2 כפות של חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות

אופן ההכנה – עוגת קפה עם צימוקים

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. צפו תבנית מלבנית – 9×13 אינץ', בנייר אפיה ורססו אותו בספריי (או שמנו בדרך אחרת)
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את 4 המרכיבים הראשונים ומניחים בצד. בקערה קטנה, לערבב שני סוגי צימוקים עם  חצי כוס של החומרים היבשים. מערבבים היטב עד שכל הצימוקים מכוסים בתערובת ומניחים בצד.
  3. בתוך קערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה והסוכר במשך דקה בערך 1, מוסיפים את הביצים, תמצית וניל, קליפת התפוז, החלב והשמנת. מערבבים הכל עד שזה שמקבלים בלילה חלקה.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים מהר מאוד או עד שכל החומרים היבשים משולבים היטב, אך לא לערבב יותר מדי.
  5. בעזרת מרית, מקפלים פנימה את תערובת צימוקים. יוצקים את הבלילה אל התבנית המוכנה ומקפידים שהגובה שווה בכל נקודה בתבנית. מניחים בצד לכמה דקות.
  6. בקערה קטנה, ערבבו יחד את כל חומרי הציפוי. אפשר לערבב עם האצבעות עד שמתקבל מרקם נחמד וקרמבלי – מתפורר. מפזרים אותו באופן שווה על פני העוגה ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם שנכניס למרכז העוגה יוצא נקי. מקררים למשך 15 דקות לפני ההגשה. בתאבון!

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים