עוגת שוקולד מעולה,עשירה ונימוחה

עוגת שוקולד שנשלחה אלינו על ידי אביב, התקבל בתודה ומתפרסם כאן באתר. נודה לכם כמובן אם תגיבו ותעדכנו האם אוהבים את המתכון. מכאן, רשות הדיבור לאביב: קודם כל העוגה ממש קלה ובלי צורך במיקסר והכי חשוב טעימה בטירוף ונטרפת תוך שנייה!
הבלילה מתאימה ל-2 תבניות ארוכות או לתבנית עגולה ועמוקה בינונית.

עוגת שוקולד עשירה – החומרים הדרושים

  • 75 גרם חמאה
  • 3\1 כוס שמן
  • 3\2 כוס חלב
  • 3\1 כוס קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 1 ורבע כוסות קמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפיה
  • 1 שמנת חמוצה

לציפוי העוגה

  • חצי (לפעמים טיפה יותר) מיכל שמנת מתוקה
  • חצי חפיסת שוקולד מריר
  • חצי חפיסת שוקולד חלב
  • הערה:מומלץ לא לשנות את טעמי השוקולד שניתנו.

עוגת שוקולד עשירה -אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  2. מנפים את הקמח.
  3. מחממים בסיר:חמאה, שמן, חלב וקקאו תוך כדי ערבוב, עד לסף רתיחה.
  4. מסירים מהכיריים(חשוב) ומוסיפים שוקולד וסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט.
  5. מוסיפים את 2 הביצים, תמצית הוניל, הקמח ומערבבים.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בין 30-40 דקות, לאחר 30 דקות בודקים, אם ממש רטוב לאפות עוד 5 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים דביקים, לא יבש לגמרי!
  7. כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים אותה(רצוי עם מזלג לחורר המון) כדי שהציפוי ינזל לתוך העוגה.

הכנת הציפוי

  • ממיסים בצלחת עמוקה במיקרו במשך כדקה וחצי את השמנת והשוקולדים ומערביים היטב לתערובת חלקה ואז שופכים על העוגה.
  • דרך אגב, מומלץ בחום לפזר קוקוס מעל הציפוי יוצא מעולה!

בתאבון ☺

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים