קאפקייקס דבש – מתכון מנצח לראש השנה ולכל השנה

קאפקייקס דבש יכול להיות קינוח מנצח וייחודי לשולחן ראש השנה. מעבר לכך, חובבי קאפקייקס, ימצאו אותו מתאים לכל יום בשנה, במיוחד אם מדובר במתכון מעולה. חיפשנו ומצאנו מתכון קאפקייקס דבש כזה – של קאפקייקס ג'מה, חנות וערוץ קאפקייקס לונדוני. שהצליח בתוך חודש בלבד לצבור אלפי לייקים ומאות אלפי צפיות. המתכון מצורף כאן וכרגיל – בתחתית, תוכלו לצפות גם בסרטן המקורי. הכמויות כאן הן ל-12 קאפקייקס דבש. תוכלו כמובן לשחק עם הכמויות, אם אתם מצפים לאורחים רבים.

קאפקייקס דבש – המצרכים הדרושים

עבור קרמל הדבש

  • 105 גרם אבקת סוכר
  • 170 גרם דבש
  • 120 מ"ל מים
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

המצרכים לקבלת הקרם למילוי

  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלבונים
  • 200 גרם חמאה רכה (טמפרטורת החדר)
  • 2-3 כפות דבש

קאפקייקס דבש – המצרכים לקאפקייקס עצמו

  • 155 גרם קמח תופח מאליו

    מתכון קאפקייקס דבש - הזילוף

    הוספת הקרם מעל קאפקייקס דבש (סעיף 19). צילום מתוך הסרטון של CapcakeaJemma

  • 1/4 כפית אבקת סודה
  • 140 גרם אבקת סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק מאוד
  • 160 גרם יוגורט רגיל
  • 1.5 ביצים גדולות (או 2 ביצים קטנות/מדיום)
  • 70 מ"ל שמן זית
  • כמה טיפות תמצית וניל

קאפקייקס דבש – הוראות הכנה

  1. להכנת הקרמל – מוזגים לסיר את המים, הסוכר ואת הדבש
  2. מחממים את הסיר בחום נמוך-בינוני
  3. מביאים לרתיחה עדינה ומערבבים, כ-15 דקות
  4. מורידים מהאש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת.
  5. מניחים בצד להתקרר ועוברים להכנת בסיס הקאפקייס – שהוא למעשה סוג של עוגת ספוג
  6. לקערה – דרך מסננת, שופכים את הקמח, מוסיפים את הסוכר ואת אבקת הסודה.
  7. מוסיפים את קורט המלח ואת קורט אגוז המוסקט
  8. כעת, מוסיפים גם את הרוזמרין הקצוץ
  9. בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים הרטובים: יוגורט, ביצה וחצי, שמן זית ותמצית הוניל.
  10. טורפים היטב את התערובת הרטובה ולאחר שמקבלים נוזל אחיד, יוצקים לקערה את התערובת היבשה ומשלבים את כל המרכיבים.
  11. לאחר שממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים אותה לתוך תבניות הקאפקייקס.
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 20 עד 25 דקות
  13. במהלך האפיה – אפשר להתפנות להכנת הקרם למילוי:
  14. שופכים לקערה את החלבונים, משלבים את הסוכר ומערבבים יחד.
  15. יוצקים את העיסה לקערת מיקסר ומתחילים לערבב במהירות גבוהה, עד לקבלת עיסה מוצקה.
  16. מוסיפים לקערה את החמאה, תוך כדי המשך ערבוב, עד שהעיסה מתייצבת.
  17. מפסיקים לערבב ומוסיפים את הדבש. מפעילים שוב את המיקסר, עד שהכל משתלב יחד בצורה חלקה.

    קרם קרמל - מתכון קאפקייקס דבש

    זילוף הקרמל (סעיף 20). צילום מתוך הסרטון של CapcakeaJemma

  18. מכניסים את הקרם למזלף, או שקית עם פיה בקצה, לטובת הזילוף.
  19. לקבלת אפקט דבורה, מזליפים נטיף עגול וגדול במרכז הקאפקייקס ומסביבו – יוצרים שבלול שמכסה אותו לחלוטין, כך שמתקבלת קצפת המזכירה את חלקה האחורי של הדבורה
  20. כעת, לוקחים את הקרמל – באותה צורה – בתוך שקית, קטנה יותר, ומזליפים את הקרמל בתוך הקרם – בנקודת העוקץ – בקצה העליון.

 

בונוס – קישוט הקאפקייקס (למתקדמים)

ג'מה מציגה בחלקו האחרון של הסרטון דרך לקישוט הקאפקייקס – כדי שיהיה ברור לגמרי שמדובר על קאפקייקס דבש – באופן עקרוני, מדובר על קישוט של דבורים מבצק סוכר:

  1. לוקחים בצק סוכר צהוב, מגלגלים לכדור קטן ומשטחים מעט – לקבלת אליפסה – לגוף הדבורה.
  2. בעזרת קיסם – יוצרים בקצה פנים – 2 עיניים וחיוך.
  3. טיפ: את החיוך עושים בעזרת נקודות, ולא מושכים מצד לצד את הקיסם, כדי שלא לעוות את הכדור שיצרנו.
  4. מכינים 2 קערות קטנות – עם ממרח צבע מאכל שחור ועם וודקה.
  5. טובלים מכחול קטן בוודקה ועד בצבע המאכל – ומציירים על גוף הדבורה בעדינות את הפסים השחורים.
  6. לוקחים בצק סוכר לבן, יוצרים ממנו 2 כדורים קטנים ומשטחים אותם בין כריות האצבעות – ליצירה הכנפיים..ממקמים בעדינות על הגוף
  7. מניחים את הדבורה בקצה הקאפקייקס, ומדהימים את האורחים..

 

 

 

 

 

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים