מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

קאפקייקס שוקולד

רוצים עוגת שוקולד פרטית שלא תצטרכו לחלוק עם אף אחד? אם כך, מתכון שוקולד קאפקייקס, כמו זה המצורף כאן, מתוך אתר joy of baking הוא בדיוק בשבילכם. וגם אם תאלצו לכבד – לא נורא, המתכון המצורף כאן, נועד להכין 16 קאפקייקס שוקולד.

קאפקייקס שוקולד – החומרים הדרושים

  • 1/2 כוס (50 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים חמים רותחים
  • 1 ו- 1/3 כוסות (175 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • חמאה ללא מלח 1/2 כוס (113 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן מגורען
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל טהור

החומרים הדרושים להכנת פאדג' שוקולד (הציפוי)

  • 120 דרם שוקולד לא ממותק, קצוץ גס
  • חמאה ללא מלח 2/3 כוס (150 גרם), בטמפרטורת החדר
  • 160 גרם אבקת סוכר דק
  • 1 ו-1/2 כפיות תמצית וניל טהור

קאפקייקס שוקולד – הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות 375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
  • מסדרים 16 גביעי מאפין מנייר, או שמושחים בחמאה 16 גביעים נירוסטה.
  • בקערה קטנה מערבבים היטב את המים הרותחים ואת אבקת הקקאו. ממתינים עד שמצטנן לטמפרטורת החדר.
  •  בקערה אחרת, להקציף יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
  • בקערת מערבל חשמלי, או מיקסר יד, מערבבים את החמאה והסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ממשיכים עד לקבלת תערובת חלקה. לגרד את דפנות הקערה לפי הצורך.
  • מוסיפים לקציפה את תמצית הוניל. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לאחר מכן, מוסיפים את תערובת הקקאו שהתקררה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  • ממלאים כל כוס מאפין עד לגובה שני שליש בבלילה ואופים כ 16 – 20 דקות או עד שקיסם מוכנס לתוך העוגה ויוצא נקי.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון.
  • לאחר שהקאפקייקס התקררו לחלוטין, מצפים, עם מרית קטנה או אם מזלף. מומלץ להשתמש בפתח כוכב.
  • הקאפקייקס טובות ביותר כשהן טריות. אבל אפשר לכסות ולאחסן למשך כמה ימים.

ציפוי שוקולד לקאפקייקס – הוראות הכנה

  • ממיסים את השוקולד בקערה עמידה בחום בתוך סיר מים רותחים. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • במערבל מערבבים את החמאה, כדקה, עד שמתקבל קרם חלק.
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (כ 2 דקות). מוסיפים את תמצית הוניל
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מגבירים את המהירות עד בינוני גבוה, עד לקבלת זיגוג חלק ומבריק (בערך 2 דקות -3).

20 תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *