תנור אפיה – להכנת עוגות

תנור אפיה הוא אולי הציוד היקר ביותר שאנו רוכשים למטבח – שני כנראה רק למקרר. המבחר של תנורי אפיה המוצעים כיום בשוק הוא עצום, שורה של מותגים מוכרים יותר ופחות, במבחר מידות וצורות. אז איך בוחרים תנור אפיה מתאים? הנה מדריך, המתרכז בעיקר במי שמייחס חשיבות רבה לנושא של אפיית עוגות.

מיקום התקנת התנור הוא לעתים קרובות אחד הגורמים החשובים. יש 3 גדלים סטנדרטיים של תנור, ומידות הגומחה במטבח והחלטה איזה מהגדלים מתאים לכם, יכול לצמצם חלק מהאפשרויות מיד.
מהירות אפיה: תנורים איכותיים ויקרים יותר, יכולים להגיע לחום של 180 מעלות, תוך דקות בודדות. התנורים הזולים, יכולים לקחת את הזמן, אפילו עד חצי שעה. מעבר לחשבון החשמל שיגדל בתנור האיטי, יש כמובן גם את עניין הנוחות – אם אין לכם זמן בשפע, שווה להשקיע.
מקום פנימי: כדאי שיהיה בפנים מספיק מסילות, כדי שתוכלו לבשל מספר תבניות במקביל, על פי הצורך.


תנור אפיה: גם האור חשוב

תאורה: רוכשי תנורים רבים, שוכחים את הפרט הקטן הזה, אבל תאורה טובה בתוך התנור, מקלה מאוד את החיים וחוסכת לנו את הצורך לפתוח את התנור כדי לראות את מצב האפיה.
גוף פנימי שלם: אחת הבעיות בתנורים יכולה לצוץ מניקוי הפנים. במידה והתנור אינו מורכז מחלק אחד חלק, ללא תפרים, ניתן להזיק לתנור בניקוי וגם עבודת הניקיון עצמה מסורבלת יותר.
המחיר: טווח המחירים גדול מאוד בתנורים, כאשר על מותגים מוכרים משלמים, והרבה. אם חשובות לכם תכונות אחרות כמו גודל, עוצמה וכו', אפשר לוותר על מותג, ולקבל תנור מחברה מוכרת פחות, עם יותר יכולות.
התנור הטוב ביותר לאפייה חייב להיות בעל מספיק מקום ולספק את החום הרצוי. נפח פנימי וטווח טמפרטורות משתנים מאוד בין תנורי ביתיים לתנורים מסחריים. כדאי לשים לב לטמפרטורת המינימום ולטמפרטורת המקסימום של התנורים בהם אתה מתעניין.
לפני שקונים: אפשר למצוא תנורי אפיה במחירים אטרקטיביים באתרי אינטרנט ומכרזים. אבל, חשוב מאוד לראות את התנור פיזית וללמוד את תכונותיו לפני הקניה.

2 תגובות

הוסף תגובה

מעבר לסרגל הכלים