מתכון זנגולה בדבש – עוד מתכון ממטבח הקינוחים העיראקי, ששלחה לנו סמדר גבאי. לחובבי מתוקים מטוגנים. באופן מסורתי, מתכון זנגולה פופולרי במיוחד לקראת החגים – חנוכה ופורים. אפשר גם לומר בחיוך שמדובר בסוג של סופגניה עיראקית – שבלול בצק מטוגן בשמן עמוק, שיטת הכנה שמזכירה גם בצקים מרוקאים שנפוצים בתקופת המימונה.
החומרים הדרושים
- חצי קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- וניל בנדיבות
- 3 וחצי כוסות מים.
החומרים להכנת לסירופ הסוכר
גם הסירופ פשוט מאוד וכולל למעשה רק 4 מרכיבים – כולל המים. ככל שתוסיפו יותר מים, אגב, גם הסירופ יהיה פחות מרוכז ופחות מתוק.
- 3 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- וניל
- מיץ לימון מחצי .
מתכון זנגולה בדבש – הוראות הכנה
- לערבב את כל החומרים עם שתיים וחצי כוסות מים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
- לערבל היטב כ-5 דקות ולהשאיר לתפוח חצי שעה.
- להחזיר לקערה ולשפוך עוד חצי כוס מים ולערבל.
- שוב משאירים להתפחה. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים המים.
- מחממים שמן.
- בעזרת בקבוק לחיץ להזליף ספירלות.
- להוציא מהשמן ולהכניס מיד לסירופ חם ל 5 שניות.
- להגיש חםםם.
- המתכון של אורלי אלימלך אלקסלסי