Site icon מתכוני עוגות שוות

מתכון עוגת גבינה שוקולד לבן ופטל ללא אפיה

עוגת גבינה פטל ושוקולד לבן ללא אפיה. התמונה: צילום מסך מתוך האתר homecookingadventure.com

5
(2)

מתכון עוגת גבינה ושוקולד קלאסי לחובבי עוגות הגבינה, לחובבי עוגות ללא אפיה וכמובן שגם למי שמחפש עוגה חגיגית לשבועות, זהו מתכון מעולה, באדיבות האתר המצויין homecookingadventure.com. מתחת למתכון, כרגיל, תמצאו סרטון מצויין. זמן ההכנה, לפי האתר, כ-25 דקות. הכמויות במתכון מתאימים לכ-10 מנות. בתאבון

עוגת גבינה, שוקולד לבן ופטל ללא אפיה – החומרים הדרושים

מתכון עוגת גבינה ושוקולד לבן. צילום מתוך הסרטון של אתר הום קוקינג אדוונצ’ר

כפי שתראו כאן, עוגת גבינה ושוקולד לבן אינה פשוטה מאוד להכנה, אבל בסופו של דבר, זהו הליך הכנה של כחצי שעה.

החומרים לבסיס העוגה

החומרים לרוטב הפטל

החומרים לעוגת הגבינה והשוקולד

החומרים לגרידת הלימון

עוגת גבינה, שוקולד לבן ופטל ללא אפיה – הוראות הכנה

  1. מכינים את סירופ הפטל: בסיר קטן, מקציפים יחד סוכר, תירס ומיץ לימון. מוסיפים פטל ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד.מבשלים במשך 5 דקות.
  2. מסננים את הרוטב כדי להסיר זרעים ומניחים בצד כדי להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
  3. להכנת הבסיס:מניחים את העוגיות (בסרטון נעשה שימוש בעוגיות אוראו, ניתן להכין גם עם עוגיות אחרות), בתוך קערה של מעבד מזון ומעוכים עד לקבלת פירורים.
  4. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים אותה עד לקבלת עיסה שווה.
  5. לוחצים את התערובת לתוך תחתית של תבנית משומנת 8 אינץ ‘(20 ס”מ), באמצעות גב של כף. מקפיאים עד שהמילוי מוכן.
  6. מתחילים בהכנת החלק המרכזי: מניחים את השוקולד הלבן ואת 4 כפות השמנת בקערה חסינת חום ומניחים מעל מחבת עם מים רותחים. ממיסים על אש נמוכה.
  7. בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים אבקת סוכר, גרידתלימון ותמצית וניל ומשלבים. שופכים פנימה את השוקולד המומס, מקפלים היטב ומניחים בצד.
  8. בקערה נוספת מערבבים את השמנת עד שמתקבלת קצפת מוצקה (פסגות נוקשות). מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן ושמנת הגבינה.
  9. יוצקים את המילוי על הבסיס בתבנית. בעזרת מרית שטוחה, מיישרים באופן שווה.
  10. לוקחים את סירופ הטפל. יוצקים לשקית זילוף ומנקדים את העוגה באופן אחיד.
  11. לוקחים קיסם, ועל ידי העברתו מנקודה לנקודה, יוצרים צורת מערבולת (ניתן לראות את הפעולה הקלה – בסרטון).מכסים ומקררים את העוגה למשך 4 שעות לפחות (רצוי לקרר במהלך הלילה).

    מגישים עם סירופ פטל ליד.

בתאבון

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Exit mobile version