מחפשים מתכון עוגת דבש שונה ומיוחד שיפתיע את האורחים בסעודת החג? קבלו טארט דבש, אגוזים וחמוציות של השפית החביבה עלינו – לאורהו ויטלה.
המצרכים הדרושים להכנת טארט דבש ואגוזים
|
הוראות הכנה – טארט דבש
- מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
- את אחד מבסיסי העוגה שטחו לרוחב של כ- 25 ס”מ, ומקמו בתחתית את תבנית עוגה 22 ס”מ (9 אינץ’) – בעלת תחתית נשלפת.
- במחבת רוטב קטנה על אש בינונית, מוסיפים את הסוכר, החמאה והמים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-7 דקות, או עד שהתערובת מקבלת צבע ענבר.
- מורידים מהאש ומערבב פנימה בהדרגה את השמנת. מחזירים לאש ומוסיפים דבש, חמוציות, שקדים, תפוזים ומלח. מערבבים עד שהכל אחיד וחלק ומשולב. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
- יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה.
- משטחים בעזרת מערוך גם את בסיס העוגה השני, עד לקוטר של כ-22 ס”מ. מניחים מעל התבנית ואוטמים באמצעות הידוק לבסיס העוגה התחתון.
- מברישים את העוגה עם הביצה הטרופה ומפזרים מלמעלה את הסוכר הגס.
- אופים במשך 25 עד 28 דקות, או עד שהקרום מזהיב והמילוי תוסס.
- להוציא את העוגה, להמתין עד שתתקרר לחלוטין ולהגיש.