Site icon מתכוני עוגות שוות

מתכון עוגת אובה – עוגת שיפון פיליפינית עם שכבות

מתכון עוגת אובה - עוגת שיפון פיליפינית עם שכבות. צילום מסך מיוטיוב

5
(2)

עוגת אובה – הלוא היא עוגת שיפון פיליפינית עם שכבות, היא כנראה גרסת הרד ולווט של המזרח הרחוק – עם טוויסט – עוגה סגולה, המבוססת על אובה – סוג של בטטה סגולה, או פרי הדומה לזה. כלומר – עוגת בטטה, אם תירצו..אם לא תשיגו את האובה, ניתן כמובן לאלתר ולקחת את המתכון הזה לכיוונים של פירות וריבות אחרים.כרגיל, המתכון שהבאנו לכם – הוא כזה שזכה לביקורות מעולות ולכמיליון צפיות, של הערוץ – Cooking with Kurt. בתחתית תוכלו לצפות בסרטון.

 

החומרים הדרושים עבור עוגת שיפון פיליפינית

החומרים הרטובים לעוגת השכבות הסגולה

החומרים להכנת המרנג

החומרים לזיגוג עוגת בטטה פיליפינית

הוראות הכנת עוגת שיפון פיליפינית

  1. מחממים את התנור מראש לחום של כ-170 מעלות
  2. מניחים נייר אפיה על 2 תבניות עגולות של 9 אינץ (23 ס”מ)
  3. (רשות): תוכלו לראות בסרטון כיצד מצפים את התבניות ברצועה של נייר אלומיניום שממולא בנייר מגבת טבול במים. זה נועד על פי הערוץ, ליצירת אפיה אחידה של כל אחת מעוגות השיפון.
  4. נעבור להכנת העוגה: מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את אבקת האפיה, 1/2 כוס סוכר וכפית מלח.
  5. יוצקים מעל התערובת היבשה את 8 החלמונים, 1/2 כוס שמן, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 1/2 כוס ריבת אובה, כפית תמצית אובה וכפית צבע מאכל סגול.
  6. טורפים עד לשילוב מלא ואחיד של הנוזל הסמיך.
  7. נעבור למרנג: טורפים יחד 8 חלבונים עם כפית קרם טרטר. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, תוך ערבוב וממשיכים עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. מקפלים את המרנג לתוך קערת העוגה הסגולה, וממשיכים לקפל, עד ש-2 העיסות הופכות לעיסה אחת אחידה.
  9. שופכים את העיסה באופן שווה ל-2 תבניות האפיה. דופקים בעדינות את התבניות על השולחן, כדי לוודא שאין בועות אוויר כלואות בפנים. מכניסים לתנור ואופים ל-35 עד 45 דקות (תלוי בתנור, מוציאים לאחר שקיסם שהכנסנו לעוגה, יוצא נקי).
  10. מוציאים את התבניות, הופכים מעל רשת נירוסטה, ומניחים להתקרר. לאחר הקירור – העוגות אמורות לצאת בקלות מהתבנית ומתקבלות 2 עוגות שיפון נפרדות.
  11. מומלץ להכניס לתנור ל-20 דקות, כדי לייצב את העוגה.
  12. בזמן שהעוגות במקפיא, ניתן להכין את הזיגוג:
  13. מתחילים בטריפה של 225 גרם גבינת השמנת בקערה.
  14. מוסיפים, תוך כדי המשך הטריפה, 1/2 כוס סוכר וכפית תמצית וניל. ממשיכים את לקבלת עיסה חלקה.
  15. לאחר מכן, תוך המשך הטריפה, יוצקים בעדינות את השמנת המתוקה. לאחר קבלת עיסה אחידה, מניחים בצד.
  16. מוציאים את העוגות מהמקפיא וחותכים כל אחת מהן בעדינות, אופקית, עם סכין חד ל-2 פרוסות, כך שאנחנו נקבל סך הכל 4 עוגות שיפון עגולות.
  17. לוקחים 3 מהעוגות, כדי להתחיל ולבנות את העוגה, על מגש: מניחים את העוגה הראשונה בעדינות, כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מורחים מעליה בעדינות שכבה אחידה של הזיגוג.
  18. מניחים מעל הזיגוג בעדינות את העוגה השניה – כאשר החלק החתוך כלפי מטה ומורחים מעליו באחידות, שכבה נוספת של הזיגוג. מניחים מעל את השכבה השלישית – עם הצד החתוך כלפי מטה וחוזרים אל התהליך – מורחים שכבה אחידה מעל. בנוסף, כעת, מורחים שכבה גם מסביב לעוגה, כך שהיא כולה מצופה בזיגוג הלבן. משאירים מעט זיגוג לגימור.
  19. את העוגה הרביעית ששמרנו בצד – מכניסים למעבד מזון ומערבבים כדי לקבל פירורי עוגה סגולה. את הפירורים שקיבלנו, מורחים ידנית, מסביב לעוגה ומפזרים גם מלמעלה, כך שנקבל ציפוי סגול  מסביב העוגה.
  20. לסיום, את הזיגוג שנשאר, מכניסים למזלף, ומזלפים עיגולים על העוגה, לקישוט ולטעם. בתיאבון!

 

 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע 5 / 5. מספר מדרגים: 2

אין עדיין הצבעות! מוזמנים להיות הראשונים שמדרגים את המתכון.

Exit mobile version