מתכון עוגת גזר לחה עם ציפוי גבינה טעים ומפתיע. המתכון שמצאנו עבורכם, הוא למעשה כיכר עוגה – כמו לחם גזר, הכולל גם אגוזי מלך ושוקולד צ’יפס. זהו מתכון אהוב שקיבל ביוטיוב 17 אלף לייקים. תרגמנו אותו עבורכם וכמובן שבסוף העמוד תמצאו כרגיל גם את הסרטון המקורי.
עוגת גזר לחה – המרכיבים לעוגה
- 3 ביצים שלמות גדולות
- 1 כוס [240 מ”ל] שמן צמחי
- 1 כוס [200 גרם] סוכר חום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת קינמון
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כוסות [256 גרם] קמח לכל מטרה
- 2 כוסות [250 גרם] גזר מגורר
- 1/2 כוס [60 גרם] אגוזי מלך (לא חובה)
- 1/2 כוס [80 גרם] שוקולד צ’יפס (לא חובה)
לזיגוג עוגת הגזר
- 1 כוס [225 גרם] גבינת שמנת
- 1/4 כוס [60 גרם] חמאה
- 1/4 כוס [30 גרם] אבקת סוכר / אבקת סוכר
אופן הכנת עוגת גזר לחה
- לקערה שופכים את 3 הביצים
- מוסיפים כוס שמן צמחי, כוס סוכר חום וחצי כפיר מלח
- טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- מוסיפים לקערה כפית קנמון, 2 כפיות אבקת אפיה ו-2 כוסות קמח לכל מטרה.
- ממשיכים לטרוף עד לקבלת עיסת בצק לח אחיד וחלק.
- לעיסה שופכים את הגזר המגורר, אגוזי המלך ונטיפי השוקולד צ’יפס.
- מקפלים בקערה את כל החומרים בסבלנות, עד לקבלת עיסה אחידה.
- לתכנית מלבנית שמרחנו בחמאה מראש, או ציפינו בנייר אפיה – יוצקים את העיסה ומסדרים באופן אחיד לאורך התבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 50-60 דקות.
- בודקים בעין, או עם קיסם, שהעוגה מוכנה ומוציאים לשיש להתקררות.
אופן הכנת הציפוי
- בזמן שהעוגה מתקררת, יוצקים לקערה את הגבינה, החמאה ואבקת הסוכר ומתחילים לטרוף בעזרת מטרף עד לקבלת מרקם קרמי חלק.
- מוציאים בעדינות את כיכר העוגה מהתבנית ומניחים על משטח, או בצלחת הגשה גדולה.
- בעזרת לקקן, מורחים באופן אחיד את שכבת הציפוי מעל החלק העליון של העוגה.
- מפזרים מעל הציפוי אגוזי מלך, נטיפי שוקולד וגזר מגורר, או כל דבר אחד שתירצו – לפי הטעם האישי שלכם.
וזה הכל, בתאבון. אגב, מי שמעדיף יוכל כמובן לעשות את העוגה בלבד ולוותר על הציפוי, אם הוא יותר מדי בשבילכם