Site icon מתכוני עוגות שוות

מתכון עוגת גזר לחה עם ציפוי גבינת שמנת ואגוזים

0
(0)

מתכון עוגת גזר לחה עם ציפוי גבינה טעים ומפתיע. המתכון שמצאנו עבורכם, הוא למעשה כיכר עוגה – כמו לחם גזר, הכולל גם אגוזי מלך ושוקולד צ’יפס. זהו מתכון אהוב שקיבל ביוטיוב 17 אלף לייקים. תרגמנו אותו עבורכם וכמובן שבסוף העמוד תמצאו כרגיל גם את הסרטון המקורי.

עוגת גזר לחה – המרכיבים לעוגה

לזיגוג עוגת הגזר

אופן הכנת עוגת גזר לחה

  1. לקערה שופכים את 3 הביצים
  2. מוסיפים כוס שמן צמחי, כוס סוכר חום וחצי כפיר מלח
  3. טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  4. מוסיפים לקערה כפית קנמון, 2 כפיות אבקת אפיה ו-2 כוסות קמח לכל מטרה.
  5. ממשיכים לטרוף עד לקבלת עיסת בצק לח אחיד וחלק.
  6. לעיסה שופכים את הגזר המגורר, אגוזי המלך ונטיפי השוקולד צ’יפס.
  7. מקפלים בקערה את כל החומרים בסבלנות, עד לקבלת עיסה אחידה.
  8. לתכנית מלבנית שמרחנו בחמאה מראש, או ציפינו בנייר אפיה – יוצקים את העיסה ומסדרים באופן אחיד לאורך התבנית.
  9. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 50-60 דקות.
  10. בודקים בעין, או עם קיסם, שהעוגה מוכנה ומוציאים לשיש להתקררות.

אופן הכנת הציפוי

  1. בזמן שהעוגה מתקררת, יוצקים לקערה את הגבינה, החמאה ואבקת הסוכר ומתחילים לטרוף בעזרת מטרף עד לקבלת מרקם קרמי חלק.
  2. מוציאים בעדינות את כיכר העוגה מהתבנית ומניחים על משטח, או בצלחת הגשה גדולה.
  3. בעזרת לקקן, מורחים באופן אחיד את שכבת הציפוי מעל החלק העליון של העוגה.
  4. מפזרים מעל הציפוי אגוזי מלך, נטיפי שוקולד וגזר מגורר, או כל דבר אחד שתירצו – לפי הטעם האישי שלכם.

וזה הכל, בתאבון. אגב, מי שמעדיף יוכל כמובן לעשות את העוגה בלבד ולוותר על הציפוי, אם הוא יותר מדי בשבילכם

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע 0 / 5. מספר מדרגים: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Exit mobile version