מתכון עוגת קרם שניט להכנה קלה מהירה. עוגת קרם שניט היא למעשה עוגה שמקורה באיזור אוסטריה הונגריה. התרגום של שם העוגה לעברית הוא – פרוסת קרם. בפועל מדובר על בצק עלים ממולא בקרם וניל. מצאנו עבורם מתכון אוסטרי מקורי עם סרטון קל ופשוט. הגרסה הזו היא של סנדביץ’ רגיל. יש כאלה שמעדיפים 3 שכבות בצק ו-2 שכבות קרם ביניהן. לשיקולכם.
מתכון עוגת קרם שניט – המצרכים
- חבילת בצק עלים
- 2 כוסות חלב
- 40 גרם קורנפלור
- מקל וניל
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- 3 ביצים
אופן הכנת עוגת קרם שניט
- פורסים את חבילת בצק העלים עם נייר אפיה על תבנית, ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק – כמו מצה.
- חוצים את הבצק ל-2 כדי לקבל 2 חלקים שווים – ליצירת הסנדביץ’
- אופים את הבצק בחום של 180-190 מעלות למשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק מוכן.
- לתוך כלי עם הקורנפלור יוצקים מעט חלב.
- במקביל, לתוך סיר שופכים את החלב ומוסיפים אבקת סוכר.
- חוצים את מקל הוניל ואת הגרעינים מוסיפים לסיר.
- טורפים את הקורנפלור עם החלב
- ובמקביל – טורפים גם את הסיר לקבלת נוזל אחיד.
- לקערה – שופכים 3 חלבונים
- את סיר החלב מחממים על הגב ומביאים לרתיחה
- מוסיפים לסיר את הקורנפלור תוך כדי ערבוב מהיר.
- ממשיכים לטרוף עד לקבלת נוזל אחיד
- מוסיפים לקערת הביצים מעט אבקת סוכר וטורפים בעזרת מיקסר ידני. ממשיכים להוסיף תוך כדי טריפה את יתרת הסוכר וממשיכים, עד לקבלת קצפת אחידה – במרקם של ענן.
- כעת, לוקחים את החלמונים של 3 הביצים ושופכים אותם תוך כדי טריפה לתוך סיר החלב, עד לקבלת נוזל אחיד.
- מקפלים את הקצפת מהקערה לתוך הסיר וממשיכים לערבב באמצעות מטרף ידני. את הנוזל מהסיר שופכים לתוך הקערה עם יתרת הקצפת וממשיכים בערבוב, עד לקבלת קצפת אחידה.
- לוקחים פיירקס זכוכית מלבני, מניחים על התחתית את אחד מחצאי הבצק.
- מורחים מעליו באופן אחיד את הקצפת
- את חצי הבצק השני חותכים בזהירות – חוצים לאורך ואז 5 מלבנים לרוחב, כך שמקבלים בסך הכל 10 מלבנים.
- מניחים את המלבנים מעל הקצפת – לכיסוי מלא
- בעזרת מסננת מפזרים בעדינות אבקת סוכר.
וזה הכל – יש לכם קרם שניט מוכן לאכילה.
כמובן שאם אתם מתעצלים לבצע את כל התהליך – ניתן להכין בקלות רבה יותר את הקרם – בעזרת אינסטנט פודינג, תוך הקפדה על ההוראות על האריזה, אבל באוסטריה זה לא יעבור.