אחד המתכונים הפופולריים של חג הפסח הוא כמובן שוקולד עם מצה – יש מי שמעדיף את גרסת שוקולד השחר הקלאסית ויש מי שמעדיף את המצה שלו עם נוטלה. עוגת שוקולד מצה קלאסית, היא למעשה לא יותר מסנדוויץ רב שכבתי של מצות עם שוקולד ביניהם. אבל, הצלחנו בכל זאת למצוא מתכון מעט שונה, שמצריך גם אפיה ותהליך הכנה של עוגה ממש. המתכון הוא של איירון שף מום – האמא של האיירון שף. תוכלו לצפות בסרטון בתחתית, עם המתכון ומשם להגיע לערוץ של האמא ביוטיוב. בתיאבון.
החומרים הדרושים להכנת עוגת שוקולד מצה
|
עוגת שוקולד מצה לפסח – הוראות הכנה
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
- מכסים תבנית בנייר אפיה ומניחים עליה מצות – כמה שאפשר, יוצרים משטח שמכסה את התבנית
- מכניסים לסיר את החמאה והסוכר החום ומחממים בחום בינוני, תוך ערבוב, עד להמסה
- מאפשרים לתמיסה לרתוח 3 או 4 דקות ויוצקים את הכרמל שהתקבל על המצות, כשמשתדלים למרוח באופן אחיד
- מכניסים לתנור ל-12 עד 15 דקות, עד שהכרמל מקבל צבע חום זהוב
- מפזרים באופן אחיד מעל התבנית את נטיפי השוקולד ומחזירים מיד לתנור ל-2 דקות
- מוציעים ומיד, בעזרת מרית שטוחה, מורחים את השוקולד על המצות
- מפזרים מלמעלה מעט מלח ומוסיפים את השקדים – ניתן גם לוותר עליהם, למי שלא מעוניין בשקדים
- לאחר שמתקרר, שוברים את המצות לחתיכות קטנות יותר – בגודל של עוגיות, ומגישים