עוגיות שקדים טחונים מרוקאיות – גרייבה, מתוך בלוג חביב שנקרא באנגלית – מתכון אחד בריא בכל פעם. לא בטוח שהמתכון – שהבלוגרית מספרת שקיבלה אותו מסבתא המרוקאית, עונה על ההגדרות של אוכל בריאות, אבל, בכל עוגיות מרוקאיות – בטוח שהוא יהיה טעים. המתכון הוא ל-38 עוגיות, ובבלוג מבטיחים שכל עוגיה כוללת 108 קלוריות “בלבד”, ו-7 גרם שומנים. בתיאבון..
המצרכים הדרושים להכנת עוגיות שקדים טחונים מרוקאיות
- 500 גרם שקדים לא קלויים
- 250 גרם אבקת סוכר
- 6 חלמוני ביצה
- 1/2 כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות חמאה רכה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 כפות מי פריחת תפוז
לאחר שאספתם את כל המצרכים – אפשר לעבור להכנה. נכון שמדובר במתכון מעט מורכב יותר מעוגיות מ-3 מרכיבים, או משהו בדומה לזה, אבל בסופו של דבר – המתכון אינו מורכב.
עוגיות מרוקאיות – הוראות הכנה
- מקלפים את השקדים מראש: משרים במים רותחים למשך 10 עד 15 דקות. מסננים ומסירים את הקליפה בידיים או בעזרת מטלית.
- מניחים את השקדים על מגבת נייר או מטלית נקיה למשך מספר שעות – או אפילו לילה שלם, עד שיתייבשו לחלוטין. (כמובן שאפשר לקצר את התהליך באופן משמעותי ופשוט לרכוש מראש שקדים קלופים – מה שהיה נחשב בעבר אצל הסבתא המרוקאית לחילול קודש, אבל היום זה מקובל לחלוטין ואפילו מומלץ)
- מחממים את התנור מראש – לחום של 170-180 מעלות.
- מערבבים במעבד מזון את השקדים והסוכר – כאשר משאירים מעט אבקת סוכר לקישוט, עד לקבלת משחה סמיכה.
- מוסיף את המלח, תמצית הווניל והחמאה המומסת.
- מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי לישה בעזרת כף היד בתוך הכלי.
- לבסוף, מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.
- מגלגלים את הבצק לכדורים די גדולים (הכמות מספיקה כאמור לכ-38 כדורים) ומגלגלים באבקת סוכר לפני ההכנסה לתבנית אפייה (מרופד בנייר אפייה).
- עכשיו מגיע חלק טריקי: מוודאים שהתנור הגיע לטמפרטורת האפיה – מניחים את העוגיות על המדף התחתון של התנור ומכבים אותו (כן כן, מכבים, כמובן שהחום נשמר עוד זמן רב)
- כעת, בתנור המכובה, נותנים לעוגיות להיאפות במשך כ-15 דקות (זמן אפייה תלוי בגודל של העוגיות, כדאי לבדוק אותם אחרי 12 דקות). התוצאה הסופית של העוגיות – צריכות לקבל נפח, אבל להישאר לבנות ולא להשחים.
- הולך כמובן מעולה עם תה נענע וגם בלי כלום..