מתכון עוגת וניל קלאסית מעולה, מתוך אתר חדוות האפיה. המתכון המלא כאן הוא לעוגת וניל בת 2 שכבות, עם ציפוי קרם – עוגת יום הולדת מעולה למי שמאס בעוגת שוקולד – אם יש כאלה. בנוסף, גם ללא הציפוי והשכבות, תוכלו פשוט להכין כאן עוגת וניל בחושה מצוינת, ליד הקפה.
העוגה המופיעה כאן מכונה גם עוגת 1-2-3-4, זאת בשל הפרופורציה של המרכיבים: כוס חמאה, 2 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח ו-4 ביצים. הנה מתכון עוגת וניל שיביא לכם מחמאות.
עוגת וניל – המצרכים
- 3 כוסות (345 גרם) קמח מנופה לכל מטרה
- 1 כף אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס (226 גרם) חמאה ללא מלח, בטמפרטורת חדר
- 1 ו-3/4 כוסות (350 גרם) סוכר לבן
- 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת חדר
- 2 כפיות תמצית וניל טהורה
- 1 כוס (240 מ”ל) חלב טמפרטורת חדר
מתכון עוגת וניל קלאסית – חומרים לציפוי העוגה
- 4 כוסות אבקת סוכר (460 גרם), מנופה
- כוס (226 גרם) חמאה ללא מלח, בטמפרטורת חדר
- כפית תמצית וניל טהורה
- 2-4 כפות חלב או שמנת
- צבעי מאכל שונים (לפי הצבע המועדף)
מתכון עוגת וניל – הוראות הכנה
- חממו תנור ל-180 מעלות, עם מדף במרכז התנור.
- מרחו בחמאה או ספריי שתי תבניות עוגה עגולות (23 רדיוס על 5 ס”מ גובה). הניחו על התבניות נייר אפיה ורססו שוב את הנייר.
- בקערה, נפו או הקציפו יחד את הקמח, עם אבקת האפייה ומלח.
- בקערת המערבל, עם המטרף המתאים, או באופן ידני, ערבבו את החמאה עד לקבלת מרקם רך וקטיפתי (כדקה או 2) . הוסיפו בהדרגה את הסוכר והמשיכו לערבב עד לקבלת קצף אוורירי (כ- 3-5 דקות ).
- הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם , והקציפו היטב לאחר כל הוספה . גרדו את דפנות הקערה לפי צורך. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב עד שילוב מלא.
- להמשיך לערבב במהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה את תערובת הקמח (בשלוש מנות) וחלב (בשתי מנות), כאשר התחילו וסיימו עם מנת קמח.
- צקו באופן שווה את הבלילה בין שתי התבניות המוכנות. יישרו את הבלילות בעזרת גב כף, או מרית.
- הכניסו לתנור ואפו במשך 27-35 דקות, או עד שקיסם שהוכנס למרכז העוגה יוצא נקי והעוגה, לאחר לחיצה מלמעלה, חוזרת בקלות לצורה המקורית.
- הניחו את העוגות על רשת לצינון, בתבניות, למשך כ -10 דקות. היפכו את העוגות על משטח משומן, הסירו את נייר האפיה והיפכו את העוגות מחדש, כך שהצד העליון יחזור למקומו. לקרר לחלוטין לטמפרטורת החדר, לפני הציפוי.
ציפוי חגיגי לעוגה
- בקערת המערבל החשמלי, או עם מיקסר יד, ערבבו את החמאה עד לקבלת קרם חלק.
- הוסיפו את תמצית הווניל. תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה, הוסיפו בהדרגה את הסוכר . גרדו את דפנות הקערה לפי צורך.
- הוסף כ -2 כפות של החלב וטירפו כדי לשלב. לאחר השילוב, ערבבו במהירות גבוהה, עד לקבלת ציפוי אוורירי ורך (כ- 3-5 דקות ). הוסף יותר חלב או אבקת סוכר, לפי צורך, כדי לקבל את הטקסטורה המתאימה ועל פי הצורך, הוסיפו גם צבע מאכל מתאים.
- הניחו שכבת עוגה אחת (צד תחתון פונה כלפי מעלה) על צלחת ההגשה ומירחו באופן נדיב עם כ- 3/4 כוס (180 מ”ל ) של זיגוג. הניחו מעלם את שכבת העוגה השנייה ( צד תחתון פונה כלפי מעלה) ועליה מירחו את כל הציפוי שנותר – למעלה ומסביב.
- ניתן לשמור חלק מהציפוי לשקית צינור, כדי לסיים עם גבול דקורטיבי או דוגמה אחרת (ניתן לראות בסרטון).
- ניתן לשמור על העוגה מכוסה ומאוחסנת בטמפרטורת החדר במשך כמה ימים.