קראק פאי מתכון – crack pie המפורסם, של כריסטינה טוסי ממאמאפוקו. המתכון הזה הוא הצלחה היסטרית. זכה לביקורות נלהבות מה-cnn ועד עיתון גלובס. מצורף כאן סרטון הוידאו שבו טוסי מכינה את העוגה וכמובן שגם טרחנו ותרגמנו עבורכם את המתכון. אז קבלו – קראק פאי מתכון מנצח. בתיאבון.
קראק פאי שיבולת שועל – המצרכים
חומרים לבסיס שיבולת שועל
- תרסיס שמן צמחי
- כ-220 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
- 5 וחצי כפות – כ-80 גרם, של סוכר חום
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 3/4 כוס בתוספת 2 כפות שיבולת שועל
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה
- 1/8 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח (נדיב)
קראק פאי – החומרים הדרושים למלית
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כף אבקת חלב ללא שומן יבשה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס חמאה, מומסת, שהתקררה מעט
- 6 ו-1/2 כפות שמנת מתוקה כבדה
- 4 חלמונים גדולים
- כפית תמצית וניל
- אבקת סוכר (לאיבוק)
קראק פאי מתכון – אופן הכנה
הכנת בסיס עוגת פאי שיבולת שועל
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מניחים על תבנית אפיה ממתכת בגודל 30 על 20 בקירוב, נייר אפיה ומעל מרססים בתרסיס השמן
- בקערה בינונית מערבבים יחד 6 כפות חמאה, 4 כפות סוכר חום, ו-2 כפות סוכר, באמצעות מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת קלילה ורכה. יש להמשיך כ-2 דקות ומדי פעם לגרד את צידי הקערה.
- מוסיפים לתערובת ביצה וממשיכים לערבל עד קבלת מרקם חיוור ואוורירי.
- מוסיפים שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב במשך כדקה.
- יוצקים את התערובת של הקראק פאי לתבנית ומשטחים באופן אחיד.
- אופים כ-17 או 18 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב – ולמעשה מקבלים עוגיה אחת ענקית.
- מפוררים את העוגיה שהתקבלה לקערה גדולה, מוסיפים 3 כפות חמאה ו-1 ו-1/2 כפות סוכר חום. מערבבים בקצה האצבעות עד לקבלת תערובת לחה מספיק כדי שלא להתפרק.
- מעבירים את תערובת בצק העוגיות לתבנית פיא זכוכית, קוטר 22 ס”מ. בעזרת אצבעות, לוחצים על התערובת באופן שווה מלמטה ועד לדפנות, כדי לקבל בסיס קראק פאי.
הוראות ההכנה למלית פאי שיבולת שועל
- מכינים מקום במרכז התנור ומחממים מראש ל-180 מעלות.
- מקציפים את שני סוגי הסוכר, אבקת החלב והמלח בקערה בינונית. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים שמנת, אחר כך חלמונים ווניל ומערבבים היטב.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי.
- אופים את העוגת במשך 30 דקות (מילוי עשוי להתחיל לבעבע). מורידים את חום תנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות את הפיא בערך 20 דקות נוספות, עד שהמילוי חום באיזורים ובפינות, אבל המרכז עדיין רועד כשצלחת העוגה מיטלטלת בעדינות.
- מצננים את העוגה במשך שעתיים בתבנית, על המרפסת או אדן החלון. בהמשך, מקררים למשך לילה, ללא כיסוי.
- בהמשך – לשמור במקרר, מכוסה.
- מנפים אבקת סוכר בקלילות מעל החלק עליון של העוגה ומקבלים את המוצר המוגמר – קראק פאי הורס. חותכים את העוגה לפרוסות ומגישים קר.
[:]