מתכון מוס שוקולד שהוא בעיני רבים הקינוח האולטימטיבי ובוודאי אחד הפופולריים ביותר במסעדות בישראל. לא מדובר בדיוק בעוגה, אלא בקרם עשיר נפלא. ישנן גרסאות רבות של מוס שוקולד. קבלו כאן מתכון קל יחסית, של האתר המצויין שו מי דה קארי.
מוס שוקולד – המצרכים הדרושים
- כוס שבבי שוקולד מתוקים למחצה
- כף חמאה
- 2 כפות מים חמים
- 2 קפיות אבקת קפה נמס
- 2 ביצים גדולות
- 3 כפיות סוכר
- 1/4 כפית קרם טרטר
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- כף אבקת סוכר
מתכון מוס שוקולד – הוראות הכנה
- מערבבים את הקפה הנמס עם 2 הכפות של מים חמים.
- בקערת ערבוב, מוסיפים את נטיפי השוקולד, חמאה ותערובת קפה וממיסים לתוך רוטב חלק, בעזרת הנחת הקערה בתוך סיר מים חמים. לאחר ההמסה מניחים בצד להתקררות.
- בקערה נוספת מכניסים 2 חלמונים שהופרדו מהביצים, עם כפית סוכר ולהניח גם אותה בתוך הסיר עם המים החמים. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת בגוון צבע צהוב לימון קל (1/2 2 דקות בערך).
- מייד שופכים את התערובת הצהובה לתוך תערובת השוקולד החמימה ומשלבים עד לקבלת עיסה אחת חלקה. מניחים בצד עד לקירור מלא.
- בקערה שופכים את 2 החלבונים, מוסיפים קרם טרטר ומלח. מקציפים.
- מוסיפים 2 כפיות סוכר וממשיכים לערבב עד להתקשות הקצפת.
- לקערה נפרדת, מוסיפים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציף עד קבלת קצפת נוקשה.
- הוסף 1/3 מתערובת החלבונים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים במהירות.
- מוסיפים את יתרת תערובת החלבונים ומקפלים בעדינות פנימה.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת השמנת, תוך כדי קיפול פנימה בעדינות.
- ממלאים את הקרם שהתקבל – בעזרת מזלף, או כף, לתוך גביעי הגשה או כוסות, ומכניסים למקרר, למינימום של שעתיים לפני ההגשה.
- מקשט עם שארית קרם השמנת מלמעלה ומגישים.