מתכון נשיקות מרנג הוא אחד המתכונים הקלים ביותר שאנחנו מציגים לכם כאן באתר – 2 מרכיבים בלבד – חלבונים וסוכר. למרות זאת והוא בגלל, לטעמנו, הוא גם אחד הטעימים. המבוגרים שבינינו זוכרים כמובן את הנשיקות – במקור לבנות וכמובן שניתן בקלות לייצר אותן בצבעים שונים – עם מעט צבע מאכל. אז קבלו – מתכון. בחרנו במתכון של הבלוגר וורן נאש. הוא לא מאוד שונה מהאחרים, שכן מדובר במתכון קלאסי פשוט.
מתכון נשיקות מרנג – החומרים
תוכלו לראות את המרכיבים כאן כנוסחה – כלומר – על כל 2 חלבוני ביצה, 100 גרם אבקת סוכר, כך תוכלו בקלות להכפיל ולהכין כמויוות גדולות יותר, אם תרצו.
2 חלבוני ביצה
100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנת נשיקות מרנג
- שופכים את חלבוני הביצה שהפרדנו – לתוך קערה ערבוב.
- מתחילים לטרוף במהירות באמצעות מיקסר או מטרף ידני, עד שמתקבל מרקם מעונן יפה.
- תוך כדי המשך טריפה, מוסיפים באיטיות את הסוכר.
- ממשיכים לטרוף, עד לקבלת מרקם אחיד, חלק, מבריק ויציב.
- מניחים נייר אפיה על תבנית, ובעזרת כפית, ממקמים את הנשיקות על הנייר. אפשר כמובן לשחק עם הגודל של הנשיקות – לפי ההעדפה האישית שלכם. בנוסף, אם אתם רוצים את הצורה המוכרת של הנשיקה – מכניסים את הקרם שקיבלנו למזלף ובעזרתו יוצרים את הנשיקות על התבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות ואופים למשך כ-50 דקות.
- ברגע שנראה שהנשיקות מתחילות להזהיב – מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מגישים כך, וכמובן שניתן להגיש עם פירות יער, קונפיטורות וכו’ – שוב – כל אחד לפי טעמו.