עוד מתכון פשוט להכנה מבית joyofbaking. עוגיות צימוקים שאפשר בקלות גם לעשות עם הילדים, עוגיות שמתאימות לטו בשבט, אבל גם לכל יום אחר בשנה שמתחשק לכם עוגיות טיפטיפה שונות. הכמויות כאן הם, על פי המחברת, להכנת כ-26 עוגיות צימוקים
מתכון עוגיות צימוקים – החומרים
- 2 כוסות (260 גרם) של קמח לכל מטרה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 170 גרם חמאה – בטמפרטורת החדר
- כוס (205 גרם) של סוכר חום
- ביצה גדולה – בטמפרטורת החדר
- כפית תמצית וניל
- 3-4 כפות חלב
- כוס (כ-125 גרם) של צימוקים כהים
מתכון עוגיות צימוקים – אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- מורחים בחמאה, או מניחים נייר אפיה, על 2 תבניות
- בקערה נפרדת, מקציפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח
- בקערת המערבל החשמלי (או עם מיקסר יד), מערבבים את החמאה עד לקבלת קרם חלק. מוסיף את הסוכר וממשיכים לערבל עוד כ -2 דקות, עד לקבלת מרקם רך ואוורירי.
- מוסיפים תוך ערבוב את הביצה ותמצית הוניל, עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים מספיק חלב כדי להפוך את הבלילה לרכה.
- מוסיפים לבלילה את הצימוקים ומשלבים היטב, עד קבלת בצק העוגיות.
- יוצרים את העוגיות בעזרת כף – כל כף לעוגה ומניחים על התבנית, במרווח של 5 ס”מ בין עוגיה לעוגיה (שכן הן מתרחבות בזמן האפיה)
- אופים את העוגיות במשך כ-12 עד 14 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגיות עדיין רך, רק עם מגע קל של צבע, אבל הקצוות כבר בצבע של חום זהוב.
- מוציאים מהתנור ומעבירים למגש מתכת לקירור.