Site icon מתכוני עוגות שוות

מתכון עוגיות רוגלך

4.9
(23)

עוגיות רוגלך, אחת החביבות במחוזותינו, היא מתברר, עוגיה שאינה קשה להכנה. מצאנו כאן מתכון עוגיות רוגלך מביתה של לאורה ויטאלה. המתכון כאן תורגם עבורכם, ובתחתית הפוסט, תוכלו לצפות בסרטון המלא של הכנת עוגיות הרוגלך שלכם.

עוגיות רוגלך – החומרים (להכנת 48 רוגלכים)

לבצק עוגיות רוגלך

החומרים למילוי עוגיות רוגלך


עוגיות רוגלך – אופן ההכנה

1. בקערה במערבל, שלבו יחד את גבינת השמנת, החמאה והסוכר. הוסיפו תוך ערבוב את תמצית הוניל, ושלבו לקבלת עיסה אחידה.
2. הוסיפו את הקמח והמלח והמשיכו לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
3. חלקו את הבצק ל 4 חלקים שווים (הבצק יהיה דביק מאוד בשלב הזה, אבל זה בסדר). יש לעטוף כל אחד עם ניילון נצמד ולהכניס אותם במקרר לכ-8 שעות, או למשך הלילה.
4. הוציאו את הבצק מהמקרר כ 45 דקות לפני השימוש. חממנו את התנור ל-180 מעלות ורפדו 2 תבניות בנייר אפייה.
5. להכנת המלית, ערבבו יחד את סוכר החום, הסוכר הלבן, אגוזי מלך וקינמון והניחו בצד. חממו את שימורי המשמשים בקערה מתאימה במיקרוגל במשך כמה שניות, כדי לשחרר אותם מעט.
6. קחו את הבצק, רדדו כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר של כ-22 ס”מ, על משטח מקומח היטב (אם הבצק נסדק או נשבר, אספו אותו, חממו בידיים ולושו מחדש)
7. מרחו בעדינות את ריבת המשמשים על הבצק ובזקו מעל מתערובת הסוכר, הקינמון והאגוזים.
8. לחצו בעדינות את תערובת הסוכר לתוך הבצק בעזרת הידיים.

ביזקו את תערובת הסוכר והקנמון מעל הריבה, והדקו בעדינות לבצק

9. חיתכו את העיגול ל-12 משולשים קטנים (בדומה לחיתוך משולשי פיצה) וגלגלו כל משולש, מהחלק הרחב, לכיוון השפיץ, כך שתקבלו למעשה רוגלך מוכן לאפיה.
10. הניחו את הרוגלך בתבנית, כאשר הקצה של הגילגול מונח כלפי מטה. הברישו את הרוגלכים בעדינות עם הביצה הטרופה.
11. לפני האפיה, הניחו במקרר למשך 15 דקות, כדי שהבצק יתייצב.
12. להכניס לתנור למשך כ-25 דקות, או עד לקבלת צבע חום.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע 4.9 / 5. מספר מדרגים: 23

No votes so far! Be the first to rate this post.

Exit mobile version