נתקעתם בלי קינוח לשולחן הסדר? מגיעים אליכם בהתרעה קצרה אורחים שנמענים מגלוטן? המתכון הפשוט והטעים הבא יציל אתכם, עם מצרכים שנמצאים בכל מטבח וכמובן, בזמן הכנה קצר במיוחד.החומרים במתכון מספיקים לכ-30 עוגיות, שהן מגש וחצי עד 2, תלוי בגודל העוגיות.מצורף כאן גם סרטון המציג את המתכון
מתכון עוגיות שוקולד ללא גלוטן – המצרכים
- 2 כוסות אבקת סוכר
- 1/4 כוס סוכר
- כוס אבקת קקאו
- 3 חלבונים
- 1 תמצית וניל
- 1/2 כוס שוקולד ציפס
מתכון עוגיות שוקולד לפסח – אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: אבקת סוכר, סוכר ואבקת קקאו.
- מערבבים בקערה נוספת את כל החומרים הרטובים: החלבונים ותמצית וניל.
- מאחדים את 2 הקערות: שופכים את הקערה עם החומרים הרטובים, לתוך הקערה של היבשים ומערבבים.
- תוך כדי ערבוב, מוסיפים את נטיפי השוקולד צ’יפס וממשיכים לערבב.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר בעזרת ספריי שמן
- בעזרת 2 כפיות יוצקים על תבנית האפיה את העוגיות, ומשאירים רווח, כדי שהעוגיות יוכלו להתרחב בתנור.
- מכניסים לתנור למשך 8 דקות.
- מוציאים מהתנור ומשאירים על השיש להתקרר, מה שמאפשר לעוגיות גם להתקשות מעט. בתאבון!