עוגת דבש ללא ביצים הפכה לפופולרית בשנים האחרונות, עם הטרנד הטבעוני. חיפשנו עבורכם ומצאנו מתכון ייחודי ופופלרי מאוד – עם שורשים הודיים, של הערוץ המעולה Hebbars Kitchen – שכולו מתכונים טבעונים הודיים. כרגיל, תוכלו למצוא בתחתית העמוד קישור לסרטון הוידאו שמציג את המתכון. בתאבון.
עוגת דבש ללא ביצים – החומרים
- ¾ כוס (200 גרם) יוגורט
- 1 כוס (230 גרם) סוכר
- ¾ כוס (135 גרם) שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות (330 גרם) קמח רגיל
- ¼ כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כוס (120 גרם) חלב, במידת הצורך
החומרים הנדרשים לסירופ דבש
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס דבש
החומרים הנדרשים לתערובת ריבה
- ½ כוס ריבת תותים
- 1 כף דבש
כעת, לאחר שאספנו את כל החומרים, אנחנו מוכנים לגשת להכנת עוגת דבש ללא ביצים
מתכון עוגת דבש ללא ביצים – הוראות הכנה
- ראשית, בקערת ערבוב גדולה לוקחים את היוגורט, כוס סוכר, ¾ כוס שמן וכפית תמצית וניל. מערבבים היטב בעזרת מטרף, במשך 5 דקות.
- בעזרת מסננת מוסיפים לתוך העיסה 2 כוסות קמח, ¼ כפית סודה לשתייה ו-1 כפית אבקת אפייה. מערבבים היטב בעזרת קיפול. יש להזהר שלא להפריז בערבוב, כדי לא לקבל תערובת מסטיקית ולהשאר עם תערובת חלקה, ללא גושים.
- מעבירים את העיסה לתוך תבנית מלבנית, שמרחנו מראש בחמאה וריפדנו בנייר אפיה, כדי שהעוגה לא תידבק.
- יש לטפוח את התבנית פעמיים על השיש, כדי למנוע בועות, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 40 דקות.
- מוציאים את העוגה, בודקים בעזרת קיסם שהיא מוכנה.
- מוציאים מהתבנית, מחוררים בעזרת קיסם במרחקים של 3-4 ס”מ ומניחים בצד.
- כעת, מתחילים בהכנת סירופ הדבש: על מחבת ממיסים 2 כפות סוכר ב-¼ כוס מים.
- מרתיחים את סירופ הסוכר במשך 2 דקות.
- כאשר סירופ הסוכר חם, מקררים מעט, מוסיפים ¼ כוס דבש ומערבבים היטב.
- כעת, הסירופ מוכן. בעזרת כף, מורחים אותו בנדיבות על העוגה ומניחים לו לחלחל בצד.
- להכנת תערובת הריבה, מניחים על מחבת ½ כוס ריבת תות וכף דבש ומערבבים היטב.
- יש להזהר שלא לחמם מדי – אין צורך להגיע לרתיחה.
- כעת מורחים כמות נדיבה של תערובת ריבה על העוגה ומיישרים.
- ניתן גם לפזר 2 כפות קוקוס מיובש על העוגה – לפי טעמכם.
- חותכים ומגישים. בתיאבון.