Site icon מתכוני עוגות שוות

מתכון עוגת לבה שוקולד לוהטת – סופלה

5
(1)

עוגת לבה שוקולד, או בכל טעם אחר, היא למעשה סופלה, כלומר עוגה שבפנים מסתתרת הפתעה לוהטת – שוקולד נוזלי רותח, שכמו חלמון של ביצה, מטפטף על הצלחת כאשר אתם מכניסים את הכפית. חיפשנו מתכון עוגת לבה  שוקולד מוצלח, והצלחנו למצוא את המתכון של PREPPY KITCHEN, אתר וערוץ פופולרי ואהוב. מצורף המתכון, וכמובן שגם הסרטון.

שימו לב, מדובר במתכון קל להכנה וגם מהיר. זמן ההכנה כ-10 דקות והאפיה, לאחר החימום מראש כמובן, 6-8 דקות, כך שאם מגיעים אורחים בהפתעה בתוך חצי שעה, עוגת הלבה יכולה להיות פתרון מצוין שגם יותיר רושם, במיוחד אם תקפידו על הגשה כולל גלידה, פירות יער וכו’.

עוגת לבה לוהטת – המרכיבים

מתכון עוגת שוקולד לבה – אופן ההכנה

  1. ממיסים את החמאה והשוקולד בקערה עמידה בחום בתוך סיר עם מים, כשמערבבים עד לעיסה חלקה. ניתן גם לחמם במיקרוגל למשך 30 שניות בכל פעם תוך ערבוב, עד להמסה.
  2. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים, החלמונים, הסוכר והמלח עד שהתערובת הופכת סמיכה וצהובה בהירה.
  3. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ואת הקמח לתערובת הביצים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. משמנים 4-6 רמקינים קטנים (קערות עוגה אישיות), מחלקים את הבלילה באופן שווה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס במשך 6-8 דקות, עד שהקצוות יציבים אך המרכז עדיין מעט רוטט.
  6. לאחר האפייה, מניחים לעוגות לנוח ברמקינים במשך דקה אחת. מניחים צלחת על גבי כל רמקין והופכים בעדינות. מסירים את הרמקין ומפזרים אבקת סוכר.

טיפים חשובים:

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע 5 / 5. מספר מדרגים: 1

אין עדיין הצבעות! מוזמנים להיות הראשונים שמדרגים את המתכון.

Exit mobile version