עוגיות מדלן הן עוגיות צרפתיות אווריריות ואם עשויות נכון – הטעם יכול להיות אלוהי ממש. מתכון עוגיות מדלן מעולה ייתן עוגיות ספוגיות במרקמן ולא “שוברות שיניים”. מקורן מצפון מזרח צרפת, אבל אנחנו מגישים כאן מתכון לעוגיות מדלן – כולל סרטון וידאו מצויין, של השפית לאורה ויטלה. כרגיל, המתכונים שלה שוברים את הרשת וגם לזה יש קרוב ל-2,000 לייקים. בתיאבון
המצרכים הדרושים להכנת עוגיות מדלן
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- ¼ כפית של מלח
- ¼ כפית של אבקת אפייה
- ½ כוס חמאה ללא מלח נמסה
- ½ כפית גרידת לימון מגוררת של אבקת סוכר (לא חובה)
מתכון עוגיות מדלן – הוראות הכנה
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות
- מרססים 2 תבניות לעוגיות עם ספריי טפלון בישול ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר מקציפים יחד את הביצים והסוכר במשך 3 עד 4 דקות במהירות גבוהה, או עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה בצבע בהיר.
- מוסיפים את הווניל, קליפת הלימון, הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב במיקסר
- מורידים את מהירות הערבוב ומתחילים לשפוך את החמאה המומסת לתערובת וממשיכים לערבב עד שהכל הופך לעיסה אחידה
- מחלקים את התערובת באופן שווה בתבניות ואופים כ 8 עד 10 דקות או עד להזהבה קלה וחום סביב הקצוות. (אם אין לכם תבניות מיוחדות לעוגיות, צרו בתבניות בעצמכם צורת עוגיות)
- תנו לעוגיות להתקרר במשך כ-2 דקות בתבנית, היפכו אותן על משטח קריר. לאחר שהתקררו, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש.