אם גם אתם אוהבים עוגיות שוקולד כמונו, קבלו יופי של מתכון עוגיות שוקולד טריפל, של ליאורה ויטלה, עם המון שוקולד. מתכון פשוט שאמור להספיק להכנת כ-36 עוגיות טעימות, נימוכות ועשירות.
עוגיות שוקולד טריפל – המצרכים הדרושים
- ½ 2 כוסות קמח לכל המטרה
- 1 כפית של סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס חמאה בטמפרטורת חדר
- ½ 1 כוס סוכר חום
- חצי כוס סוכר
- 2/3 כוס של אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס של שבבי שוקולד מריר
- 3 ביצים
- 1 כוס של שוקולד מריר נמס
- ¼ כפית של קינמון
- 2/3 כוס סוכר, לגלגול הבצק
מתכון עוגיות שוקולד טריפל – אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180מעלות ומכינים בצד ניירות אפיה להמשך.
- ממסים כוס של שוקולד מריר, ומניחים לו להתקרר בצד, כך שיהיה נוזלי, אבל לא חם מדי.
- בקערה קטנה, מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסודה לשתייה והקינמון.
- בקערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה, שתי כפיות הסוכר, תמצית וניל ואבקת קקאו. ממשיכים בערבוב עד לקבלת קרם אחיד.
- מוסיפים לקערה הגדולה את הביצים והשוקולד המומס וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את התערובת היבשה – מהקערה הקטנה ומערבבים עד לשילוב מלא. מוסיפים שוקולד צ’יפס וממשיכים לשלב.
- בעזרת כף גלידה – סקופ, יוצרים כדורי בצק אחידים ומגלגלים אותם בקערת הסוכר.
- מניחים את הכדורים על נייר האפיה בתבנית, עם רווחים ביניהם (שכן העוגיה משתטחת ומתרחבת בתנור) ואופים 11-13 דקות.
- ממתינים עד שהעוגיות מתקררות לגמרי ומגישים.