מצאנו עבורכם מתכון עוגת שוקלד, שקדים ושמן זית מדהימה – ללא גלוטן וללא חלב, מה שהופך אותה גם לעוגה נפלאה לפסח וגם לקינוח פרווה מעולה וכמובן מפתיע – בשל השילוב הלא מובן מאליו בין השוקולד לבין שמן הזית. המתכון נבחר בבריטניה לאחד המתכונים הטובים ביותר ללא גלוטן. הבונוס – מדובר על עוגה בחושה קלה מאוד להכנה, של הקונדיטורית הבריטים החביבה עלינו – ניג’לה.
עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן – החומרים
- 50 גרם שוקולד מריר משובח
- 125 גרם מים רותחים
- 150 גרם שקדים טחונים
- 1/2 כפית אבקת סודה
- קמצוץ מלח
- 200 גרם סוכר
- 150 מ”ל שמן זית
עוגת שוקולד, שקדים ושמן זית – ההכנה
- מכניסים לקערה את השוקולד המריר. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי.
- לקערה נפרדת שופכים את השקדים הטחונים ומוסיפים את 1/2 כפית אבקת הסודה ואת המלח ומערבבים בידיים.
- בקערה גדולה של מעבד מזון – שופכים 200 גרם סוכר ויוצקים מעל את שמן הזית.
- שוברים לקערה 3 ביצים ומקציפים באמצעות מעבד המזון. ממשיכים בהקצפה, עד שמקבלים טקסטורה חלקה, שמזכירה כמעט מיונז.
- כעת, מורידים את מהירות ההקצפה ויוצקים בזהירות את עיסת השוקולד המריר.
- לאחר שמקבלים משחה בצבע שוקולד, מוסיפים לקערה גם את השקדים הטחונים – עם התערובת היבשה.
- העיסה שמקבלים בסופו של דבר – אמורה להיות חלקה, אבל מימית יחסית – מה שגורם לכך שהעוגה המוכנה תהיה נמוחה.
- יוצקים את העיסה בעדינות לתוך תבנית עגולה.
- מכינים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-40 עד 45 דקות.
מומלץ לקרר לפני השימוש. ניתן להגיש עם גלידה, או לבד. ניתן גם להקפיא את העוגה, למי שמעוניין.