מתכוני מאפינסמבחר מתכוני מאפינס שתאהבו ועוד עשרות מתכוני עוגות מצולמים

מתכון עוגת קטיפה אדומה

אם אתם מחפשים עוגה אדומה, מעט יוצאת דופן ובולטת, ייתכן שזו בדיוק העוגה בשבילכם – עוגת קטיפה אדומה היא עוגת וניל אדומה, שנולדה בארצות הברית בשנות השפל הגדול – באיזור 1930, ומאז הפכה לפופולרית ביותר בכל רחבי ארצות הברית, קנדה וגם מקומות אחרים. המתכון המובא כאן פופולרי מאוד, של עוגת קטיפה אדומה בציפוי גבינה, עם מיליוני צפיות ברשת, היישר מאתר ג'וי אוף בייקינג – חדוות האפיה.
על פי האתר, עוגת קטיפה אדומה, הנקראת בשפת המקור עוגת רד וולווט, מתאימה ל-10 עד 12 אורחים. שימו לב – זו לא עוגה קשה במיוחד להכנה, אבל היא דורשת כמה שעות לפחות – בשל הצורך לקרר את העוגה לפני החיתוך ומריחת השכבות בציפוי. המאמץ, בכל מקרה, משתלם.

עוגת קטיפה אדומה – החומרים

  • 2 ו-1/2 כוסות (250 גרם) קמח מנופה לאפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות (15 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כוס (כ-115 גרם) חמאה, בטמפרטורת חדר
  • 1 ו-1/2 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • כפית תמצית וניל
  • כוס (240 מיליליטר) חובצה – אפשר לעשות שימוש בריוויון, או לחפש ברשת כיצד להכין חובצה – באנגלית buttermilk, בעצמכם
  • 2 כפות צבע מאכל אדום נוזלי
  • כפית חומץ מזוקק לבן
  • כפית אבקת סודה לשתייה

החומרים להכנת ציפוי עוגת קטיפה אדומה (ציפוי גבינה)

  • 225 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת חדר
  • 225 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל טהור
  • כוס (115 גרם) אבקת סוכר
  • 360 מיליליטר שמנת מתוקה קרה (35%-40% שומן)

עוגת קטיפה אדומה – הוראות הכנה

  • חממו תנור ל-175 מעלות וממקמים מדף לתבנית במרכז התנור.
  • מרחו בחמאה 2 תבניות עגולות – קוטר 23 ס"מ, שימו נייר אפיה והניחו בצד.
  • בקערה, ערבבו יחד את הקמח , המלח ואבקת הקקאו. הניחו בצד
  • במיקסר חשמלי, או  מיקסר יד, ערבבו את החמאה עד שתתרכך (דקה או 2). הוסיפו את הסוכר וערבבו עד לקבלת קציפה בהירה (2-3 דקות). הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם וערבבו לאחר כל הוספה. הקפידו לשלב את השאריות מדפנות הקערה. הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו עד לשילוב מלא.
  • בכוס מדידה, ערבבו את הריוויון ואת צבע המאכל האדום. תוך שימוש במיקסר במהירות נמוכה, הוסיפו לסירוגין את תערובת הקמח ואת תערובת החמאה, ב-3 מנות, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
  • בכוס קטנה שלבו את החומץ והסודה לשתייה. אפשרו לתערובת לתסוס ולאחר מכן במהירות, קפלו אותה לתוך בלילת העוגה.
  •  בקצב עבודה מהיר, חלקו את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות המוכנות ויישרו אותן עם מרית או החלק האחורי של כף.
  • אפו בתנור שכבר חומם, למשך 25-30 דקות, או עד שקיסם במרכז העוגה יוצא נקי.
  • צננו את העוגות בתבניות למשך 10 דקות. הניחו רשת מתכת על גבי תבניות העוגה והיפכו, כשאתם מרימים את התבניות.
  • לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין , עיטפו בניילון והניחו את שכבות העוגה במקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם למשך לילה שלם. הדבר נעשה כדי להפוך את מילוי וציפוי העוגה לקל יותר).

ציפוי גבינת שמנת לעוגת רד וולווט – הוראות הכנה

  • בקערת המערבל החשמלי, או עם מיקסר ידני, ערבבו את גבינת השמנת וגבינת המסקרפונה, עד שהתערובת חלקה.
  • הוסיפו את הווניל ואבקת הסוכר והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • בעזרת המקציף של המערבל, הוסיפו בהדרגה את השמנת המתוקה (חשוב להשתמש בשמנת מתוקה שמצליחה בקלות למוצקות. אחרת, ערבב אותה בנפרד, ורק לאחר שמצליח לקבל מוצקות, שלב אותה בתערובת).
  • המשיכו לערבב עד שהתערובת מוצקה מספיק למריחה על העוגה. הוסיפו עוד סוכר או שמנת, לפי הצורך, כדי לקבל את המרקם הנכון.

שילוב עוגת קטיפה אדומה – השלב הסופי

  • עם סכין משונן, יש לחתוך כל שכבת עוגה במחצית, בצורה אופקית, כך שתקבלו 4 שכבות עוגה.
  • הניחו את השכבה התחתונה על כלי ההגשה ומירחו את העוגה בשכבה נדיבה של ציפוי.
  • מניחים מעל שכבה נוספות ומורחים שוב, וחוזרים על הפעולה שקיבלנו כריך עם 4 שכבות עוגה ו-3 שכבות ציפוי ביניהן.
  • את יתרת הציפוי, מורחים באופן אחיד מעל העוגה ומסביבה. ניתן לקשט את העוגה עם שבבי קוקוס. אם בצעתם את כל השלבים, אתם בעליה הגאים של עוגת רד וולווט, או בעברית – עוגת קטיפה אדומה, מרשימה וטעימה.

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *