ביסקוטי יכול להגיע במגוון טעמים, כאשר שילוב של מתוק וחמוץ תמיד חביב עלינו. קבלו כאן מתכון פופולרי במיוחד מתוך האתר המצויין allrecieps – ביסקוטי פיסטוק וחמוצית. גם טעים וגם צבעוני במיוחד.
ביסקוטי פיסטוק וחמוציות – החומרים הדרושים
- 1/4 כוס שמן זית קל
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית תמצית שקדים
- 2 ביצים
- 1 ו-3/4 כוסות קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 1 ו-1/2 כוסות אגוזי פיסטוק
ביסקוטי פיסטוק וחמוציות – אופן ההכנה
- מחממים התנור ל 150 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים יחד את השמן והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את תמציות הוניל והשקדים, ואז טורפים את הביצים.
- מערבבים את הקמח, מלח, ואבקת האפייה. משלבים אותם בהדרגה לתערובת ביצים. מוסיפים גם את החמוציות והאגוזים.
- מחלק את הבצק לשניים ויוצרים שני גלילים – כ- 5 על 30 ס”מ כל אחד. מניחים על נייר אפיה. מומלץ לטפל בבצק עם ידיים רטובות במים קרים, כדי להתמודד יותר טוב עם הדביקות.
- אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש, או עד לקבלת גוון חום בהיר.
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר במשך 10 דקות. בינתיים מנמיכים את חום התנור ל-135 מעלות.
- חותכים את הגלילים לפסים אלכסוניים עבים, של כ-2 ס”מ, משכיבים אותן ואופים ל-8 עד 10 דקות נוספות.