Skip to content
()

מתכון זנגולה בדבש – עוד מתכון ממטבח הקינוחים העיראקי, ששלחה לנו סמדר גבאי. לחובבי מתוקים מטוגנים. באופן מסורתי, מתכון זנגולה פופולרי במיוחד לקראת החגים – חנוכה ופורים. אפשר גם לומר בחיוך שמדובר בסוג של סופגניה עיראקית – שבלול בצק מטוגן בשמן עמוק, שיטת הכנה שמזכירה גם בצקים מרוקאים שנפוצים בתקופת המימונה.
מתכון זנגולה בדבש - סופגניה עיראקיתבכל מקרה, מדובר על מתכון קל במיוחד להכנה, עם כמות מרכיבים קטנה, שנמצאת בכל בית. בתוך דקות תוכלו להגיש מאפה בצק חם וטעים מאוד, רק לא להפריז בכמות, בכל זאת, לא מדובר בדיוק על משהו שקרדיולוגים ממליצים עליו..

החומרים הדרושים

  • חצי קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • וניל בנדיבות
  • 3 וחצי כוסות מים.

החומרים להכנת לסירופ הסוכר

גם הסירופ פשוט מאוד וכולל למעשה רק 4 מרכיבים – כולל המים. ככל שתוסיפו יותר מים, אגב, גם הסירופ יהיה פחות מרוכז ופחות מתוק.

  • 3 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • וניל
  • מיץ לימון מחצי .

מתכון זנגולה בדבש – הוראות הכנה

  • לערבב את כל החומרים עם שתיים וחצי כוסות מים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
  • לערבל היטב כ-5 דקות ולהשאיר לתפוח חצי שעה.
  • להחזיר לקערה ולשפוך עוד חצי כוס מים ולערבל.
  • שוב משאירים להתפחה. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים המים.
  • מחממים שמן.
  • בעזרת בקבוק לחיץ להזליף ספירלות.
  • להוציא מהשמן ולהכניס מיד לסירופ חם ל 5 שניות.
  • להגיש חםםם.
  • המתכון של אורלי אלימלך אלקסלסי

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *