Skip to content
()

עוגה יפנית מפתיעה המוכרת גם בשם עוגת קסטלה: עוגת ספוג יפנית שצצה בחיפושנו ברחבי המרשתת אחר עוגת ספוג וניל פשוטה. כך, מצאנו מתכון עם טוויסט – עוגת ספוג בסגנון יפני, מתוך האתר החביב japanesecooking101.com של נוריקו ויוקו, 2 נשים יפניות שמתגוררות בשנים האחרונות בקליפורניה. לא ניסינו, אבל הסרטון משכנע שמצאנו עוגה יפנית, שכמו שמבטיחות האופות, היא אכן קלילה ואוורירית.

עוגה יפנית - עוגת ספוג יפנית
עוגת ספוג יפנית. מתוך אתר בישול יפני

הסוד, של אותה עוגה יפנית המוצעת לכם כאן, לפי האופות, הוא בהיעדר אבקת אפיה, במידות מדוייקות ובביצים: טריפה חזקה של הביצים עד לקבלת עיסה מעובה, ומצד שני, הקפדה שלא להגזים בעירבוב ולדאוג שלא יהיו בועות בתערובת. לא ברור לנו אם היא מרגישה שונה מעוגת ספוג ממקור אחר, אבל נשמח לקבל פידבק.

עוגת ספוג יפנית – החומרים

  • 20 גרם חמאה
  • כף חלב
  • 90 גרם קמח לאפיה
  • 3 ביצים
  • 90 גרם סוכר
  • כפית תמצית וניל

עוגה יפנית – עוגת קסטלה – אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, לפחות 20 דקות מראש.
  2. מרפדים תבנית בקוטר 7 אינץ’ – כ-18 ס”מ, בנייר אפיה בתחתית ובדפנות.
  3. מכניסים למיקרוגל קערה עם החמאה והחלב ומחממים עד להמסת החמאה.
  4. בקערה אחרת, מנפים את קמח העוגה פעמיים ומניחים בצד.
  5. בקערת מיקסר עמדה מוסיפים ביצים וסוכר. מניחים את הקערה בתוך סיר עם מים ומחממים על אש קטנה.ממשיכים להקציף את תערובת הביצה בקערה, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  6. לאחר ההמסה, מעבירים את הקערה למיקסר וממשיכים להקציף עד שמקבלים תערובת יציבה מאוד (מומלץ לראות כיצד התהליך מתבצע בסרטון בתחתית העמוד). מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים לערבב.
  7. כעת מוסיפים לתערובת את הקמח המנופה ב-3 חלקים. מקפלים בשליש הראשון של הקמח ביד עם מרית (לא במיקסר). לאחר שהקמח משולב, מוסיפים את החלק השני באותה הצורה ושוב את החלק השלישי.
  8. מוסיפים את תערובת החמאה והחלב ושוב, מקפלים עם המרית.
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 20-25 דקות.
  10. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים להתקרר למשך 15 דקות לפני שמוציאים מהתבנית. אם בצעתם את כל ההוראות במדויק (ואנחנו מניחים כמובן שכך עשיתם) כנראה שאתם בעליה הגאים של עוגה יפנית מיוחדת – ליתר דיוק עוגת ספוג יפנית בטעם וניל. בתיאבון.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

אין תגובות

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)
    19 בספטמבר 2019 @ 16:55

    Visitor Rating: 1 Stars

    השב

  2. צוות עוגות
    1 באוקטובר 2019 @ 10:54

    Visitor Rating: 5 Stars

    השב

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)
    28 בפברואר 2020 @ 10:12

    Visitor Rating: 1 Stars

    השב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *