מתכון סהרוני שקדים מרוקאים עם שומשום

()

מי לא אוהב סהרוני שקדים? אלא בדיוק סוג העוגיות שיכולות להעלם מהתבנית בתוך דקות. לצד המתכונים הקלאסיים, מתאנו כאן מתכון סהרוני שקדים מרוקאי – עם טוויסט שכולל בין היתר כיסוי של שומשום. מהאתר המצויין והמומלץ – אופים עם עליה. אגב, באתר של עליה מכנים את הסהרוני כקרני איילה, גם כן תיאור יפה והולם לטעמינו.
סהרוני שקדים מרוקאים הם עוגיות שתמיד כיף שיהיו בצנצנת בבית, לאירוח וכמובן לצריכה עצמית. כפי שתראו כאן, ההכנה אינה מסובכת וגם משך האפיה עצמה – עד רבע שעה, הופכת אותם לאחד מאותם קינוחים שניתן להכין בדקה ה-90 ממש, כאשר האורחים מפתיעים אתכם.

סהרוני שקדים מרוקאים – החומרים

מתכון סהרוני שקדים מרוקאים עם שומשום

סהרוני שקדים מרוקאים

  • 1/2 קילו שקדים פרוסים קלופים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות מים פריחת הדרים
  • 2 כפות חמאה
  • 1/4 כפית אבקת קינמון
  • 1/8 כפית של ,תמצית מסטיק (שרף מצמח המסטיק, אשר נפוץ בבישול באיזורים ים תיכוניים)
  • 2 חלבוני ביצה
  • שומשום – לכיפוי העוגיות

סהרוני שקדים מרוקאים – הוראות הכנה

  • מערבבים את השקדים הקלופים והסוכר בעזרת מעבד מזון
  • ברגע שתערובת השקדים מגיעה למרקם אבקתי, מוסיפים את מי ההדרים, החמאה, הקינמון והמסטיק ומערבבים היטב עד לקבלת ממרח שקדים חלק.
  • לעצב את הסהרונים – באורך של כ-7.5 ס”מ ועובי של כ-1.5 ס”מ (בשלב זה, כצינורות בלבד, את הצורה הסופית מעצבים על התבנית. בגודל זה, התערובת מספיקה לכ-35 סהרונים)
  • טובלים כל סהרון בחלבוני הביצה ולגלגל אותה בשומשום.
  • מניחים את הסהרונים על תבנית אפייה עם נייר אפיה ומעצבים אותם בצורת סהר.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות.

הערה: כאשר העוגיות עדיין חמות, הן רכות. מומלץ לתת להן להתקרר לפני ההגשה ולא לאפות יותר מדי. הולך מצויין עם תה נענע..

כמה אהבת את המתכון?

בחרו כמה כוכבים להעניק למתכון

ציון ממוצע / 5. מספר מצביעים

למתכון זה אין דירוג! אנא היו הראשונים לדרג

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

הוסף תגובה