Skip to content
()

עוגיות חמאה טריות ופריכות, אפילו העוגיות הבסיסיות ביותר, ללא תוספות שונות, יכולות לעתים להיות הדבר הטעים ביותר, ליד הקפה או בלעדיו. אז יש לכם חשק לחסל עוגיות חמאה כאלו, קבלו מתכון בסיסי, פשוט וקל, מתוך האתר החביב ג’וי אוף בייקינג – חדוות האפיה. הכמויות במתכון זה, יספיקו להכנת 40 עד 48 עוגיות חמאה.

עוגיות חמאה – החומרים הדרושים

  • 1 כוס (226 גרם) חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  •  2/3 כוס (135 גרם) סוכר לבן מגורען
  •  1 ביצה גדולה
  •  1 כפית גרידת לימון או תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל טהור
  • 2 ו- 1/4 כוסות (295 גרם) קמח
  •  1/4 כפית מלח

החומרים לזיגוג עוגיות חמאה (לא חובה)

  • חמאה ללא מלח 1/4 כוס (57 גרם), בטמפרטורת החדר
  •  1/4 כוס (57 גרם) מרגרינה
  •  1/2 כפית תמצית וניל טהור
  •  2 כוסות (230 גרם) אבקת סוכר
  •  1-2 כפות חלב

מתכון עוגיות חמאה – הוראות הכנה

  • בקערת מערבל חשמלי, או עם מיקסר יד, מערבבים את החמאה והסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. טורפים פנימה את הביצה, גרידת הלימון ותמצית הוניל.
  • בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח והמלח. בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח לתערובת החמאה, עד לקבלת תערובת אחידה. לגרד את דפנות הקערה לפי הצורך.
  • מחלקים את הבצק לשניים. מסדרים כל אחד מהחצאים כבלוק ברוחב של כ-4 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לייצוג הטוף במקום פלסטיק במקרר לקצפת יציבה (לפחות שעתיים או למשך הלילה רצוי. אם רוצים להכין רק חלק מהכמות, ניתן להקפיא את היתרה – עד חודשיים).
  • לאחר ההמתנה, לוקחים את הבצק ועם סכין חדה פורסים את הכיכר לעוגיות, כל פרוסה בעובי של בין 3 מ”מ לחצי ס”מ. אם אתם אוהבים את עוגיות החמאה שלכם פריכות במיוחד, ביחרו באפשרות הדקה.
  • מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • רצוי להכין את העוגיות במרחק של 5 ס”מ אחת מהשניהמניחים את העוגיות על המרווח גיליון האפייה.
  • ניתן לזגג את העוגיות על ידי ערבוב של חלבון ביצה אחד וכפית מים, והברשת העוגיות. לאחר ההברשה, ניתן גם לפזר אגוזים קצוצים.
  • אופים את העוגיות כ 10-15 דקות, או עד שהקצוות של העוגיות מקבלות גוון חום זהוב.
  • מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון.
  • ניתן לאחסן את העוגיות בקלות למספר שבועות בטמפרטורת החדר.

עוגיות חמאה – ציפוי (אופציונלי)

  • מערבבים את החמאה והמרגרינה עד לקבלת תערובת חלקה ומעורבבת היטב.
  • מוסיפים לתערובת תמצית וניל.
  • מערבבים עם המיקסר במהירות נמוכה, ובהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר.
  • מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
  • ניתן להוסיף חלב או סוכר לתערובת. אפשר גם להוסיף צבע מאכל.

 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *